Toijalan Markkinat käynnistyvät torstain limudiscolla

Torstaina 6. kesäkuuta käynnistyvät Toijalan Markkinat saavat tänä vuonna uuden ilmeen, kun vetovastuu siirtyi  parin viime vuoden ajan markkinoita pyörittäneiltä Toijalan Yrittäjiltä Tapahtuma Akaa ry:lle. Tapahtuma Akaa ry toivoo uudistuvien markkinoiden antavan uutta potkua myös markkinoiden tulevaisuudelle, vaikka perinteisiä ohjelmanumeroita ei ole suinkaan unohdettu.

– Markkinoilla tulee näkymään paljon uudistuksia, ja toivomme niiden olevan postiivisia yllätyksiä akaalaisille, markkinoiden vastaava tuottaja Jani Vehka-aho kertoo.

Ohjelmaa Toijalan torilla ja Valtatien varrella on luvassa torstai-iltapäivästä alkaen, jolloin markkinat käynnistyvät Kauppiastavaratalon parkkihallissa kello 17 järjestettävällä limudiscolla. Samaan aikaan avautuu myös LC Toijala/Akaan perinteinen olutteltta Toijalan torilla.

Varsinaiset markkinat Toijalan torilla avautuvat Toijalan torilla perjantaina 7. kesäkuuta kello 9, ja markkinat avaa kello 10 kaupunginjohtaja Aki Viitasaari. Markkinatervehdyksien jälkeen perjantain ohjelma jatkuu kello 17, jolloin estradille nousee beatbox-ryhmä Eero Keski-Petäjä ja Sainey Gibba. Kello 18 torilla kuullaan, kenet Akaan nuorkauppakamari on valinnut Vuoden Akaalaiseksi.

Perjantai-ilta jatkuu Kauppiastavaratalossa pidettävällä viininmaistelukurssilla, jossa uuden ja vanhan mailman viinienmaisteluun on yhdistetty kesän grilliherkkuja. Noin kolmetuntia kestävällä kurssilla voi opiskella, miten kesän grilliherkut toimivat viinien kanssa. Viinikouluttajana toimii viinimestari Tuija Heikkilä ja grillimestarina Otto Sovelius. Kauppiastavaratalon ilta jatkuu livemusiikilla, josta vastaa Auli&Acoustic Bastu sekä Beerfestillä, jonne on vapaa pääsy.

Tenavaparkki Leskirouvan takapihalla

Sekä perjantaina että lauantaina perheen pienimmät pääsevät touhuamaan ravintola Leskirouvan takapihalle pystytetyssä OP Pohjola Tenavaparkissa, jonka portit avautuvat molempina päivinä kello 9. Ohjelmassa on monenlaista aktiviteettia poniajelusta vaakabenjiihin. Lasten alueella tehdään myös Toijalan suurin lasten taideteos, joka on tarkoitus laittaa markkinoiden jälkeen esille kaikkien ihailtavaksi. Taideteoksen aiheena on “Minun Akaa”.

Lauantaina markkinapäivän ohjelmasta vastaavat Toijalan Näyttämö, ja Akaan Atleetti-kilpailun voittaja valitaan kello 14. Ohjelma jatkuu beatbox-ryhmän esityksellä sekä kello 16 vuorossa on Motor show. Ohjelman jälkeen Kauppiastaravatalon parkkihalli täyttyy jälleen elävästä musiikista sekä Toijalan Beerfestistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?