Jovan Stankovicista Leijona-luotsi

Jovan Stankovic aloittaa Leijona Futsalin valmennuksen elokuussa. Seuran johtoportaan Tero Kivistö kehuu Stankovicin olevan liigan taktisesti valveutunein, ja eniten futsalia nähnyt kaveri.

Futsal-Liiga päättyi viime viikonloppuna tuttuun tyyliin Sievin kultajuhliin – joukkue nimittäin nappasi kirkkaimmat mitalit jo kolmannen kerran putkeen. Finaalisarjassa kaatui Leijona Futsalin välierissä kukistanut Kampuksen Dynamo Jyväskylästä.

Akaassa sen sijaan juhlittiin hienon kauden jälkeen pronssimitalia. Tähän ei kuitenkaan seurassa tyydytä, vaan työ jatkuu entistä kovempana. Taustavoimat ovat työskennelleet tulevan kauden eteen jo pitkään, ja viime viikolla julkistettiin uusi päävalmentaja.

Viime kaudella joukkuetta luotsannut Matti Anttonen jää sivuun viettämään sapattivuottaa futsalista, ja tilalle astuu Leijona Futsalissa jo kaksi kautta pelaajana ollut serbialainen Jovan Stankovic, jolta löytyy myös Bulgarian passi. Seuran johtoportaasta Tero Kivistö avasi valinnan taustoja.

– Väitän, että Jovan on liigan taktisesti valveutunein ja eniten futsalia nähnyt kaveri. Hän on toipumassa ensi kaudeksi takaisin huippukuntoon myös pelaajana, mutta halusimme saada hänen koko futsaltietämyksensä täyteen käyttöön seurassa. Hän on valmistautunut valmennusuraan jo pitkään, ja nyt on tullut aika. Kokoamme hänen ympärilleen vahvan valmennustiimin, jotta mies saa keskittyä myös omaan pelaamiseensa. Mutta päävastuu on nyt hänellä, ja uskonkin että hän pystyy viemään joukkueen taas uudelle tasolle ja taistelemme mitaleista myös ensi kaudella, Kivistö maalailee.

Stankovic ottaa joukkueen komentoonsa elokuussa, ja siihen asti kesätreenit vedetään muun valmennusryhmän johdolla sekä omatoimisesti. Mies itse odottaa syksyä jo innolla.

– Olen ollut mukana monessa organisaatiossa, mutta Leijona Futsalissa kaikki on erityistä. Tämä on minulle jo nyt kuin toinen perhe. Joukkue, taustahenkilöt, kannattajat. Se on kuin kotiinsa menisi, kun avaa Monitoimihallin oven. Olen nauttinut todella paljon ajasta täällä, ja uskon, että yhdessä voimme ottaa vielä lisää askeleita kohti huippua. Toivottavasti saamme akaalaisten tuen myös jatkossa vähintään yhtä vahvana, kuin tähän asti. Täällä on upea futsalkulttuuri, joka kehittyy koko ajan parempaan suuntaan.

Leijona Futsal nauttii tällä hetkellä ansaitusta kesälomasta, mutta vain pelaajien osalta. Joukkueen rakentaminen on käynnissä täydellä höyryllä, ja pian on odotettavissa myös uusia sopimuspelaajien julkaisuja.

– Meillä on ollut viime vuodet teemana, että jokaisella kaudella parannetaan. Tästä emme tingi jatkossakaan. Ensi kaudella sekä taustaorganisaatiosta että joukkueesta tulee entistäkin vahvempi ja laajempi kuin menneellä kaudella. Pronssi oli hyvä välietappi mutta ei mitään muuta, Kivistö päättää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?