Koronanäytteenoton kriteereitä päivitettiin Pirkanmaalla: muutoksia alle 12-vuotiaiden testaukseen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on päivittänyt Covid-19-näytteenottokriteereitään sosiaali- ja terveysministeriön 14.9. julkaistun testausstrategian mukaisiksi.

Suurin muutos koskee alle 12-vuotiaiden testausta. Sitä suositellaan jatkossa vain, mikäli lapsella on tiedossa oleva koronavirusaltistus, lapsi joutuu sairaalahoitoon tai perhepiirissä on yli 16-vuotiaita henkilöitä, joilla ei ole täyttä rokotussuojaa.

Kaksitoista vuotta täyttäneiden kohdalla testauskriteerit ovat samat kuin aikuisilla.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan myös toimintaohjeet lasten hengitystieinfektio-oireiden yhteydessä on päivitetty. Lapsi voi jäädä sairastamaan kotiin ja palata hoitoon tai kouluun, kunhan oireet ovat selvästi helpottamassa, vaikka Covid-19-näytettä ei testauskäytäntöjen mukaisesti olisikaan otettu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?