Kylmäkosken ekokouluhankkeesta

Aseman koulu on peruskorjattu 2005. Siellä on erinomaiset tilat, kuten liikuntasali, ruokala, keittola (suunniteltiin muunnettavaksi tarpeen niin vaatiessa pienin lisäyksin valmistuskeittiöksi), neljä luokkatilaa, käsityöluokka, pienryhmätila. Lisäksi vielä iso piha ja leikkikenttä. Asuntolapuolella kaksi asuntoa. Vain 6,3 km Kirkonkylän koululta. Ei minkäänlaisia sisäilmaongelmia. Siinä on todellista ekokoulua. Akaalla olikin kumma kiire tehdä koulusta toimintakeskus, ettei sitä vaan voisi käyttää kouluna.

Todella kummallista järjenkäyttöä, pääasiana tuntuu olevan, että koulut pois Kylmäkoskelta, ei kustannuksilla väliä. Jo nyt oppilaat vievät huomattavan summan valtionapuja Urjalaan. Lisäksi Aseman koululaisten koulukyydit jatkuivat entisenlaisina, koska osa oppilaista kyyditään edelleen Kirkonkylän koululle.

Eiköhän nyt olisi aika palauttaa Aseman koulu kouluksi siirtämällä Kirkonkylän koululaiset kaikkineen Asemalle.

Ekokoulusta on turha haaveilla, kun ainutta neuvoteltua etua – urheilukenttääkään – ei saatu Kylmäkoskelle. Miten sitten kokonaista koulua, etenkin kun suurin osa kouluista on sisätilaongelmissa.

Joku lehdessä valitteli nurkkakuntalaisuudesta, kun ei puhalleta yhteen hiileen – niin siinä käy, kun yksi puhaltajista saa vain tuhkat silmilleen.

Kaikki toiminta mikä tulee Toijalaan, on yhteen hiileen puhaltamista.

Miksei muuten pärjätä yhdellä kirjastolla Viialassa, matkailu tekisi hyvää myös Toijalalaisille.

Uolevi Kallioniemi

Aseman koulunjohtaja, emeritus

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?