Kaupunki etsii Matinpuiston kentälle korvaajaa

Akaan kaupunkikehitystoimi ja tekninen toimi kartoittavat vaihtoehtoja Matinpuiston hiekkakentän korvaajaksi. Matinpuiston kenttä poistuu käytöstä, kun hyvinvointikeskuksen rakentaminen alueelle alkaa. Korvaavan tilan kartoittamista on halunnut myös työnsä jo päättänyt vapaa-aikalautakunta.

Matinpuiston kentällä järjestetään vuosittain Toijala-Lentis. Lisäksi Matinpuistossa pelataan jalkapalloa, pesäpalloa, järjestetään koiratapahtumia ja sirkusvierailuja. Talvella kentällä on kaukalo.

Kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkisen mukaan kenttä on järkevää rakentaa Toijalan yhteiskoulun läheisyyteen. Sarkkinen pitää tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona Luhtaniityn kentän vieressä olevaa aluetta, johon hiekkakenttä on myös nopeimmin toteutettavissa.

– Kaupunki omistaa kentän ympäriltä maat ja siellä on kulkuyhteydet mietitty. Kentän ja Kurisjärventien väliin mahtuisi sekä kenttää että rakentamista tarpeen vaatiessa. Asemakaavassa se on lähivirkistysaluetta, johon kenttä sopisi ilman kaavamuutosta, Sarkkinen toteaa.

Sarkkinen pitää varsinkin kaukalon saamista koulun välittömään läheisyyteen tärkeänä ja järkevänä. Samalla hän selvittäisi tekojäämahdollisuuden ja sen erilaiset rahoitusmahdollisuudet.

– Myös jäähalliasian tutkiminen kannattaa pitää yhtä lailla mielessä.

Ylpön suvun maat kiinnostavat

Sarkkinen on myös mittaillut, mahtuisiko kaukalo mahdollisen skeittiparkin kanssa vierekkäin Lastumäen kentän ja kirjaston väliin. Hän epäilee alueen tulevan kuitenkin liian ahtaaksi.

Rakentamatonta aluetta on myös Kurisjärventien vieressä, lähellä ravintola Kruunaa & Klaavaa. Peltoalue on Arvo Ylpön suvun omistuksessa. Kaupunkikehitysjohtaja on ollut yhteydessä maanomistajaan ja kysellyt mahdollista myyntihalukkuutta. Maanomistajan kanssa on sovittu, että asiaan palataan kesälomien jälkeen. Alueella on pientalokaava.

– Näkisin, että alueelle voisi miettiä liikunta-asioita ja mahdollisesti jotain rakennustakin. Se olisi hyvää aluetta esimerkiksi liikuntahallille. Jos maa-alue saadaan kaupungille, on poliittisesta tahtotilasta kiinni, mihin suuntaan sitä halutaan lähteä viemään, kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen sanoo.

Kaupunkikehitysjohtajan mukaan Matinpuiston kenttä on käytössä vielä ainakin alkuvuoden 2018.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?