Surkuhupaisaa  toimintaa

Keskustan koulun outo painajainen jatkuu. Kahdeksan miljoonaa haihtui taivaan tuuliin, ongelmat säilyivät. Pätemättömiä päättäjiä, virkamiehiä, niitä riittää.

Vastuuta tuskin kukaan kantaa tässä fiaskossa, oppilaita ja opettajia viedään kuin hepo kelloa pitkin kylää, voi, voi.

Ongelmien aikanaan ilmaannuttua kadunmies sanoi, miten tämä pitäisi hoitaa. Ruma ja rapistunut koulu maan tasalle, tilalle pitkästä ja kuivasta puusta elementtikoulu pystyyn. Paikallinen talotehdas tekee kuivasta puusta sisätiloissa elementit, kunhan virkamies soittaa tehtaalle mitat ja määrät. Hetken kuluttua paikalla komeilee maan komein koulu, jota tullaan pällistelemään aina ulkomaita myöten.

Mistä löytyy se rohkea virkamies, joka tunnustaa tehdyt virheet ja viheltää pelin poikki. Puuelementtikoulun sisätiloissa ei pesi basillit, ei bakteerit, ei haise pahalle, oppilaiden ja henkilökunnan kasvoilta paistaa vihdoin onnenkyynel puhtaan koulun puolesta.

Toni Lajos

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?