Kylmäkosken MLL jättää kuntalaisaloitteen Akaan sisäilmatilanteesta

Akaan MLL-paikallisyhdistykset seuraavat huolestuneina sisäilmaoireiluiden jatkumista Kylmäkosken Kirkonkylän koululla ja Viialan Keskustan koululla. MLL Kylmäkoski vetoaa MLL Viialan tukemana kaupungin päättäjiin ja on laittanut vireille kuntalaisaloitteen sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi Akaassa niin, että lasten oikeudet terveelliseen ja turvalliseen päivähoito- ja oppimisympäristöön toteutuvat.

– Akaan tulisi luoda toimintamalli, joka turvaa sisäilmasta sairastuneille lapsille tai sisäilmasta oireileville lapsille tilat, joissa he voivat suorittaa opintonsa tai käydä päivähoidossa heille turvallisessa ympäristössä.  Koulussa tai päiväkodissa oireilevan lapsen tilanteeseen tulee etsiä pikaisesti ratkaisua ja vaihtoehtoja oireiluttavalle tilalle, Kylmäkosken MLL toteaa tiedotteessaan.

Yhdistyksen mielestä kunnan on osoitettava koulu- ja päivähoitopaikka, joka ei vaaranna lapsen terveyttä. Jos kunnasta ei löydy riittävän puhtaita tiloja, opetus on pyrittävä järjestämään ensisijaisesti muussa koulunomaisessa ympäristössä

Ilmanvaihto on MLL:n mielestä väärä paikka energiansäästölle. Sen sijaan, että ilmanvaihto pysäytetään viikonlopuksi ja loma-aikoina, Akaan koulujen ja päiväkotien tulo- ja poistoilmanvaihto tulee asettaa ympärivuorokautiseksi riittävän ilmanvaihdon takaamiseksi.

Asiakirjat ja keskustelut halutaan julkisiksi

Kylmäkosken MLL:n mielestä sisäilman lähtötilanne on selvitettävä kaikissa Akaan kouluissa ja päiväkodeissa tilan käyttäjille suunnatuin oirekyselyin ja kattavin rakennetutkimuksin.

– Näiden tuloksien pohjalta on suunniteltava jatkotoimenpiteet. Koulujen ja päiväkotien kuntoa koskevat asiakirjat, työryhmät sekä keskustelut on saatettava julkisiksi, jotta käyttäjät ja heidän vanhempansa ovat tietoisia eriasteisista sisäilmaongelmista, Kylmäkoskella vaaditaan.

Kuntalaisaloitteen voi allekirjoittaa netissä keskiviikosta 25.1.2017 alkaen, ja nimiä kerätään myös paperisin kannatusilmoituksin.

Tiina Ryyppö jatkaa puheenjohtajana

MLL Kylmäkosken hallituksen puheenjohtajana jatkaa Tiina Ryyppö. Varapuheenjohtajaksi on valittu Outi Heikkilä ja sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi Hanna Salo.

MLL Kylmäkoski syventää tänä vuonna hyvin alkanutta yhteistyötä Akaan muiden paikallisyhdistysten kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään naapurikunnan Urjalan kanssa, jossa MLL:n paikallisyhdistyksen toiminta on elvytetty uudestaan käyntiin.

MLL Kylmäkoski myös toivoo, että Akaan kaupunki tukisi taloudellisesti ja ymmärtäisi paikallisyhdistysten toiminnan tärkeyden myös haja-asutusalueilla, joilla MLL tuo tukea ja harrastusmahdollisuuksia lapsiperheiden arkeen.

Yksi kommentti

  1. Hannu Alastalo

    Eikä tähän kuntaan muuta kohta enää ainuttakaan lapsiperhettä, kun tiedotus ja asioiden käsittely on luvattoman huonosti hoidettu. Maine mennyt ja sen palauttaminen on työn takana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?