Kaupunginhallituksen mielestä Akaan viranhaltijoilla oli valtuutus.

Akaalainen valtuutettu, sairaanhoitaja Kirsi Nord-Sarkola (sd) on tehnyt kesäkuussa Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle valituksen, jonka mukaan valtuuston kesäkuinen päätös osallistua Etelä-Pirkanmaan kuntien yhteisen vuodeosaston rakentamiseen Valkeakoskelle on syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja siksi kumottava. Valtuuston päätös on Nord-Sarkolan mielestä lainvastainen, koska Akaa ei ole järjestänyt nykyisen vuodeosaston työntekijöille mahdollisuutta yhteistoimintalain 5. pykälän mukaiseen kuulemiseen, vaikka asia heitä koskeekin.

Myös perusturvajohtajan Elina Anttilan ja johtavan ylilääkärin Juhani Grönlundin osallistuminen asian valmisteluun Valkeakosken kaupunginjohtajan nimeämässä työryhmässä askarruttaa Nord-Sarkolaa. Valtuuston esittelytekstissä 22.6.2016 ei ilmene, että perusturvajohtaja ja johtava ylilääkäri osallistuvat työryhmän työskentelyyn. Nord-Sarkolan mielestä kaupunginhallinto ei ole virallisesti käsitellyt Akaan viranhaltijoiden osallistumista työryhmän työskentelyyn vaan viranhaltijat ovat keskuudessaan näin sopineet. Heidän puolueettomuutensa on vaarantunut, koska he ovat toimineet ilman valtuutusta.

Akaan kaupunginhallituksen mielestä valtuuston päätös vuodeosaston keskittämisestä Valkeakoskelle, ei ole ollut luonteeltaan sellainen päätös, joka voitaisiin tässä vaiheessa katsoa olevan työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa 4 pykälän mukaista toimintaa. Lausunnossaan hallinto-oikeudelle Akaa ilmoittaa, että yhteistoimintamenettelyyn palataan valmistelun edetessä.

Kaupunginhallitus ilmoittaa hallinto-oikeudelle myös, että se on antanut valtuutuksen Elina Anttilalle ja Juhani Grönlundille työryhmän työhön osallistumiseen päätöksessään kokouksessa jo 31.3.2015.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?