Suunnistuksen aluemestaruuskilpailu ja HOK kisattiin Viialassa

KalleTaura, Tarpian Suunta

Akaalainen Kalle Taura sijoittui kahdeksanneksi H12-sarjassa. Taustalla samassa sarjassa kilpaillut Kangasala SK:n Visa Koivunen. Kuva:Mika Herranen

Tarpian Suunnan 60-vuotisjuhlakilpailu järjestettiin Akaan Viialassa tiistai-iltana 17.5.2016. Kilpailu vietiin läpi vaihtelevassa keväisessä säässä, sillä ilman lämpötila oli vain kymmenisen astetta plussalla ja sadekuuroja tuli useampaan otteeseen kilpailun aikana. Nuoret kilpailivat Hämeen Oravapolkukilpailussa (HOK) ja aikuisten tavoitteena oli aluemestaruus keskimatkalla. Yhteensä kilpailijoita oli ilmoittautunut mukaan 450.

Kilpailua varten oli tehty uusi kartta Kolikkoinmäen alueesta. Maasto tarjosi hyvät puitteet keskimatkan kilpailuun ja Hämeen Oravapolkukilpailuun. Nopeakulkuisen polkumaaston lisäksi oli tarjolla peitteistä, suunnistuksellisesti vaativaa kuusi- ja sekametsää. Korkeuserot radoilla olivat vähäiset, joten fyysisesti radat eivät olleet erityisen vaativat. Lasten ja nuorten radat oli saatu sijoitettu pääosin hyväkulkuiseen hämäläismaastoon, kun taas kartan itäosassa oli enemmän kivisyyttä. Sinne saakka ylsivät kuitenkin vain pisimmät radat kuten miesten pääsarjan rata.

Järjestävän seuran edustajat eivät saaneet osallistua Hämeen aluemestaruuskilpailuun, mutta HOK:ssa edustusta oli sitäkin enemmän, sillä kaiken kaikkiaan 19 Tarpian Suunnan nuorta suunnistajaa oli mukana. HOK oli myös suunnistuksen Häme Cup –osakilpailu, jossa sarjojen 10 parasta saa pisteitä. Pistetiliä kerryttivät tällä kertaa Tarpian Suunnasta Joonas Korhonen (5. sija H10RR), Kalle Taura (8. H12), Elli Kuoppala (4. D14), Tessa Salmia (6. D14), Laura Laukkanen (7. D14), Emma-Riikka Laamanen (10. D12), Tuulia Laukkanen (1. D10RR) ja Emma Enroth (10. D10RR).

Tulokset kokonaisuudessaan: http://tarpsu.sporttisaitti.com/kilpailut/am-keskimatka-ja-hok-2016/lopputulokset/

Arto Laamanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?