Satu Lehtoselle nyrkkeilyn PM-pronssia

Sarjassa 51 kiloa PM-kultaa vei Ruotsin Juliana Söderström. Hopealla sijoittui Norjan Camilla Johansen ja kolmanneksi Satu Lehtonen.

Sarjassa 51 kiloa PM-kultaa vei Ruotsin Juliana Söderström. Hopealle sijoittui Norjan Camilla Johansen ja kolmanneksi Suomen ja Akaan Satu Lehtonen. Kuva: Jussi Mäkelä.

Akaan Iskun nyrkkeilijä, kaksinkertainen Suomen mestari Satu Lehtonen sijoittui PM-pronssille viikonloppuna Tampereella käydyissä kilpailuissa.

Sarjassa 51 kiloa iskevä akaalainen kohtasi ainoassa ottelussaan norjalaisen Camilla Johansenin, joka on vuoden 2013 Pohjoismaiden mestari ja vuosien 2013 ja 2014 Norjan mestari. Tasainen ottelu päättyi norjalaisen niukkaan 2–1-voittoon.

Satu Lehtonen myöntää olevansa sijoitukseen pettynyt.

– Totta kai, koska halusin kovasti voittaa. Koin, että olisin pystynyt parempaan ja norjalainen olisi ollut voitettavissa.

Lehtosen mukaan lopputulos kertoo norjalaisen kokemuksesta.

– Hänellä on enemmän arvokisakokemusta. Toisaalta se kertoo, että olen vielä kokematon. En saanut käännettyä ottelua itselleni, hän toteaa ja kiittelee paikalla olleita äänekkäitä kannustusjoukkojaan.

PM-kilpailujen finaali Ruotsin Juliana Söderströmin ja Camilla Johansenin kesken oli myös tasainen. Ottelun voitti tällä kertaa ruotsalainen tuomariäänin 2–1.

Maanantaina Lehtonen toipui kotona rajusta mahataudista. Heikosta olosta huolimatta Lehtonen on tyytyväinen, että sairaus ei iskenyt PM-kisoissa.

Pääsiäisenä Lehtonen osallistuu kansainväliseen Pyynikki-turnaukseen ja  pääsiäisen jälkeen hän matkaa maaotteluun Irlantiin. Tiedossa on myös harjoitusleiri Ruotsissa sikäläisten kilpasiskojen kanssa.

Lehtonen panostaa nyrkkeilyyn leipätyönsä ohessa, mutta ajanpuutteen vuoksi sairaanhoitajaopinnot ovat nyt tauolla. Lehtonen tekee vuorotyötä lähihoitajana ensiavussa Hämeenlinnassa.

– Kun on tosi kiireisiä työpäiviä, tuntuu, ettei lepoaikaa tule tarpeeksi eikä ehdi nukkumaan niin paljon, kuin palautumisen kannalta olisi tarpeellista. Mutta toisaalta tykkään työstäni niin paljon, ettei se tunnu raskaalta. Aikataulujen sovittamistahan se vaatii, Satu Lehtonen toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?