Viialan asukkaiden terveydenhuolto pitää turvata

Lääkäriliitto ilmaisi tällä viikolla huolensa terveydenhuollosta. Liitto kannattaa uudistuksia, jotka takaavat potilaille yhdenvertaiset ja laadukkaat palvelut asuinpaikasta, tulotasosta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta. Tärkeintä on turvata potilaan hoitoon pääsy.

Lääkärit näkevät suurimpana ongelmana potilaan näkökulmasta perusterveydenhuollon lähipalveluiden saatavuuden ja liitto edellyttää, että perusterveydenhuoltoa vahvistetaan lähipalveluna. Osa lähipalveluista pitäisi myös tuoda tarvittaessa potilaan kotiin.

Akaassa suunnitellaan terveydenhoidon keskittämistä Toijalaan rakennettavalle 7,5 miljoonan euron terveysasemalle. Uuden aseman sijoittumista Toijalaan perustellaan sisäisillä asioilla muun muassa, että varastot, keittiö ja henkilöstön sosiaalitilat olisivat yhteiset. Samoilla perusteluilla terveydenhoito voitaisiin keskittää Viialaankin.

Tärkein asia kuitenkin on hoitoon pääsy ja taloudellisuus, jotka puoltavat Viialan terveysaseman säilyttämistä ja palveluiden edelleen kehittämistä Viialassa. Onhan Viialassa kolme ruokakauppaakin huolehtimassa ruokahuollosta. Toisin kuin ruokaa, terveyttä ei voi varastoida.

Päättäjien on herättävä tähän päivään ja turvattava Viialan asukkaiden terveysasema ja paikallinen terveydenhuolto.

Kimmo Saarikko

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?