Vuodeosastopaikkojen sulkemisesta valitus

Akaan kaupunginvaltuuston päätöksestä sulkea yhteensä 8 potilaspaikkaa Toijalan ja Urjalan vuodeosastoilta on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valtuusto päätti paikkojen sulkemisesta vuoden 2013 talousarvion käsittelyn yhteydessä joulukuussa 2012.

Valituksen tehnyt Aarre Nord katsoo, että asian käsittely ei vastaa kuntalakia, minkä takia päätös on kumottava. Valitusta hän perustelee muun muassa sillä, että paikkojen lakkauttamista ei käsitelty missään hallinnollisessa elimessä omana päätöksentekopykälänään eikä käsittely täytä hallintolain mukaista avointa valmistelua eikä hyvää hallintotapaa.

Lisäksi Nordin mukaan valtuutettu Sirpa Ahlfors (kok) on ollut jäävi päätöksenteossa, koska hän työskentelee osastonhoitajana Toijalan terveysasemalla. Sirpa Ahlfors esitti valtuustossa paikkojen lakkauttamiseen lisäystä, jonka mukaan perusturvatoimen johtoryhmä voi ottaa suljetut potilaspaikat tarvittaessa käyttöön ilman, että siitä aiheutuu henkilöstökuluja.

Nordin mukaan kaupungin virallinen hallinto-organisaatio ei tunne käsitettä perusturvan johtoryhmä, minkä takia päätösvaltaa ei voi siirtää epäviralliselle johtoryhmälle ohi perusturvalautakunnan.

Akaan kaupunginhallitus pitää Nordin valitusta aiheettomana. Kaupunginhallitus katsoo muun muassa, että vuodeosaston paikkamäärän vähentäminen on kaupungin strategian mukaista, koska kaupungin palvelurakenne on hyvin laitosvaltainen.

Kaupunginhallitus joutui äänestämään lausunnosta Nordin tekemään kunnallisvalitukseen. Harri Rämö (sd) esitti Salla Bisterin (sd) kannattamana valituksen hyväksymistä. Rämön esitys kaatui äänin 9–2. Rämö ja Bister jättivät pöytäkirjaan eriävän mielipiteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?