Suomalainen sahatavara on nyt kansainvälisesti huippukysyttyä, onko kotimarkkinoilla edullisen puun aika ohi?

Suomalainen puu on erittäin kysyttyä maailmalla. Tapio Outinen sanoo, että hyvä vienti kostautuu kotimaan puutavaran heikompana saatavuutena. Puutavaran hinta on noussut silmiinpistävästi viimekuukausien aikana.Viialan Rakennustarvike Oy:n toimitusjohtaja Jussi Rönkkö kiteyttää suomalaisen puun olevan jälleen kerran sanan varsinaisessa merkityksessä vihreää kultaa. Suomen Puutavara- ja rakennustarvikekauppiaiden yhdistyksen puheenjohtaja, ylöjärveläistä Puutoimi Oy:tä luotsaava kauppias Tapio Outinen luonnehtii, että sahatavaran suhteen eletään poikkeuksellista aikaa. Puun hinta on noussut lyhyessä ajassa rakettimaisesti. Joidenkin tuotteiden saatavuuskin on jo kortilla. Puutuotteiden valmistukseen keskittyneen lempääläisen Lauta Oy:n toimitusjohtaja Juho Kallonen kiittelee asiakkaita, jotka onneksi ymmärtävät korotuksien todelliset syyt.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.