Heli Piirainen loikkasi vihreistä vasemmistoliittoon

Akaan Seudun Valtuutetun lempipaikka -sarjassa Heli Piiraista haastateltiin Kylmäkosken palaosemalla. Piirainen on itse ollut mukana vpk:n naisosaston toiminnassa 13 vuotta. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Valtuutettu ja Akaan kaupunginhallituksen jäsen Heli Piirainen on siirtynyt vihreistä vasemmistoliittoon.

– Kun tarpeeksi pitkään ja tarpeeksi paljon nojaa vasemmalle, tulee huomanneeksi rajan ylityksen poliittisella kartalla, Piirainen kirjoittaa Facebook-sivullaan ja jatkaa.

– Vaikka ympäristöasiat, yhdenvertaisuus ja inhimillinen politiikka eivät olekaan puoluesidonnaisia, on omalta kohdaltani vasemmalle nojaaminen johtanut puoluevaihdokseen. Politiikan tekeminen jatkuu samoilla arvoilla, piirun verran punaisempana Vasemmistoliiton riveissä.

Vihreillä on ollut Akaassa neljä valtuutettua ja vasemmistoliitolla kolme. Nyt luvut keikahtavat toisin päin.

Kolmas valtuustokausi meneillään

Heli Piiraisen (oik.) lisäksi vihreitä ovat Akaan valtuustossa edustaneet tällä kaudella Brita Salminen (vas.), Jaana Saramies ja Hanni Joronen. Kuva: Juha Kosonen.

Heli Piirainen pääsi keväällä 2017 valtuustoon kolmannen kerran, joten hänellä on kokemusta niin Kylmäkosken kuin Akaankin ajan politiikasta. Tällä kaudella Piirainen on ollut myös kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja sekä hallituksen edustaja perusturvavaliokunnassa.

Kaupunginhallitus myönsi Piiraiselle eron kaupunginhallituksen edustajan tehtävästä perusturvavaliokunnassa huhtikuussa 2018. Piirainen erí perustellut eroanomustaan.

Syksyllä 2017 Piirainen sanoi Akaan Seudussa, että johdonmukaisuus oli loistanut poissaolollaan heinäkuussa 2017 käynnistyneen valtuustokauden alussa.

– Sen on pakko löytyä siinä vaiheessa, kun strategia valmistuu. Päätöksenteko oli jo viime kaudella poukkoilevaa ja päämäärätöntä, ja olen itsekin syyllinen siihen. Mutta ei niin poukkoilevaa kuin nyt, Piirainen pohti.

Akaan strategia on juuri valmistumassa.

Heli Piirainen on ollut myös vihreiden eduskuntavaaliehdokkaana vuonna 2014. Tällä hetkellä Piirainen on ehdokkaana Akaan seurakuntavaaleissa Avoimen seurakunnan listalla. Avoimen seurakunnan ehdokkaat edustavat puoluekartalla kokoomusta, keskustaa, kristillisdemokraatteja ja vihreitä.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmässä istuu tästedes Matti Humalojan (vas.) Jukka Saaren ja Tuija Toivonen-Perttusen lisäksi myös Heli Piirainen. Kaupunginhallituksessa Piirainen on tiukoissa äänestyksissä ollut monesti samassa leirissä Saaren kanssa. Kuva: Mikko Peltoniemi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.