Rasin siirtokoulupäätöksestä on jätetty kolme oikaisuvaatimusta – oikaisuvaatimukset käsitellään elokuussa

Keväällä tehdyssä kuntalaisaloitteessa esitettiin siirtokoulun hankkimista Rasin koulun pihapiiriin. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan siirtokoulu tulee Viialan yhtenäiskoulun alueelle.

Akaan kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan 19. kesäkuuta äänin 8–3 täytäntöönpanoluvan 22. toukokuuta tekemälleen päätökselle, mikä tarkoittaa Rasin oppilaiden siirtokoulun sijoittamista Rasin koulun sijaan Viialan yhtenäiskoulun alueelle.

Kaupunginhallitus päätti maaliskuussa yksimielisesti, että Rasin oppilaille hankitaan siirtokoulu Rasin koulun alueelle. Tästä päätöksestä poiketen hallitus teki toukokuussa äänin 6–5 uuden päätöksen, jonka mukaan Parmaco Oy:ltä pyydetään tarjousta siirtokoulurakennuksesta sijoitettuna Viialan yhtenäiskoulun pihapiiriin tulevien siirtorakennusten yhteyteen. Lisäksi kaupunginhallitus antoi päätöksenteon nopeuttamiseksi va. kaupunginjohtaja BriittaLiisa Sinivuorelle oikeuden hyväksyä tarjouksen ja allekirjoittaa vuokrasopimus.

Siirtokoulun sijoittamista Rasin sijaan Viialan yhtenäiskoulun alueelle kaupunginhallitus perusteli kokonaistaloudellisesti edullisimmilla kustannuksilla sekä pedagogiikkaan, tiloihin ja henkilöstöön liittyvillä synergiaeduilla sekä nopeammalla toteuttamisaikataululla.

Hallituksessa kolme jäsentä Rasin kannalla

Va. kaupunginjohtaja hyväksyi Parmacon tarjouksen siirtokoulusta 1. kesäkuuta. Koska sopimuksen tekeminen Parmacon kanssa edellyttää, että kaupunginhallituksen toukokuinen päätös on lainvoimainen tai kaupunginhallitus antaa asiassa täytäntöönpanoluvan, kaupunginhallitus käsitteli päätöksen täytäntöönpanon viime viikon kokouksessaan.

Kaupunginhallitus äänesti asiasta Sari Lapinleimun (kok) esitettyä, että kaupunginhallituksen 22. toukokuuta tekemää päätöstä ei laiteta täytäntöön ja asia palautetaan uudelleen valmisteluun ohjeistuksella, että Parmacon tarjoama siirtokoulurakennus hankitaan Rasin koulun pihapiiriin ilman lisämoduleita ja tarvittaessa otetaan käyttöön lisätilaa Rasin koulun laajennusosasta tehden pakolliset rakennustekniset muutostyöt tai/sekä vuokrataan sosiaalitilat opettajille Viialan Asuntotuotannolta.

Lapinleimun esitystä kannattavat ja sen puolesta äänestivät myös Inka Loppi (sd) ja Hannu Järvinen (sd). Kaupunginhallituksen 22. kesäkuuta tekemän päätöksen täytäntöönpanon kannalla olivat Salla Bister (sd), Heli Piirainen (vihr), Sami Rajala (kok), Tiina Räsänen (kesk), Sauli Turja (sin), Kirsi NordSarkola (sd), Tuija ToivonenPerttunen (vas) ja Jouko Rytkönen (kok).

Oikaisuvaatimukset käsitellään elokuussa

Hallituksen toukokuisesta päätöksestä on jätetty kolme oikaisuvaatimusta, joissa vaaditaan, että Rasin oppilaiden siirtokoulu sijoitetaan kaupunginhallituksen alkuperäisen päätöksen mukaisesti Rasin koulun alueelle. Oikaisuvaatimuksissa todetaan muun muassa kaupunginhallituksen päätöksen olevan vastoin sivistyslautakunnan ja valtuuston päätöksiä.

Rasin koulun oppilaille ja henkilökunnalle hankittavasta pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitetusta siirtokoulusta nykyisen Rasin koulukiinteistön piha-alueelle jätettiin keväällä myös kuntalaisaloite, jonka allekirjoitti 453 henkilöä. Valtuusto totesi 25. huhtikuuta kuntalaisaloitteen loppuun käsitellyksi, koska kaupunginhallitus oli maaliskuussa päättänyt Rasin koulun siirtokoulun hankinnasta Rasin koulun alueelle ja valtuusto myöntänyt tarkoitukseen tarvittavat määrärahat.

Kaupunginhallitus käsittelee oikaisuvaatimukset seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa 14. elokuuta. Hallintopäällikkö Salla SaariMännistö kertoo, että vastineita 13. ja 14. kesäkuuta saapuneisiin oikaisuvaatimuksiin ei ehditty valmistella kaupunginhallituksen 19. kesäkuuta kokoukseen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.