Akaa-Volley kaatoi toistamiseen Maaningan Mahdin  – kotivoitto sunnuntaina varmistaa liigapaikan

Joni Mikkonen oli Akaa-Volleyn kantavia voimia lauantaina Kuopiossa.

Akaa-Volleyn Mestaruusliigapaikka ensi kaudelle varmistuu ehkä jo sunnuntaina kello 17 alkavassa pelissä Toijalan Monitoimihallilla. Karsintavastus Maaningan Mahti hävisi akaalaisille puhtaasti 0–3 lauantaina Kuopiossa. Akaa-Volley johtaa karsintasarjaa 2–0 ja liigapaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Karsinnan toinen ottelu alkoi Akaa-Volleyn hallinnassa, mutta kamppailun toinen erä aiheutti kylmänväristyksiä akaalaisten kannustajajoukoissa. Mahti taipui vasta jatkopalloissa numeroin 28–30. Kun Mahti pääsi ensimmäisessä kohtaamisessa kuvioihin kiinni ottelun toisessa erässä, sama tilanne näytti todennäköiseltä myös Kuopiossa.

Akaa-Volleyn tavoite ensimmäiselle liigakaudelle oli sarjapaikan säilyttäminen. Nyt se näyttää toteutuvan. Mutta urheilussa kaikki on mahdollista ja sunnuntainen ottelu on vielä voitettava, jotta tavoite täyttyisi. Akaa-Volley toivoo katsomon täyttyvän joukkueen kannattajista.

– Kyllä kotiyleisön merkitys on tunnustettu kaikessa joukkueurheilussa. Hienoa olisi päättää kausi voittoon kotisalissa, ja mikä sen hienompaa kuin varmistaa samalla liigapaikka ensi kaudelle, arvioi joukkueen johtaja Erkki Tuomi posket punaisena.

Akaa-Volleyn kantava voima Kuopiossakin oli hakkurin tontille kauden lopussa istutettu A-Volleyn kasvatti Joni Mikkonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?