Sauli Turja jätti perussuomalaiset

Sauli Turja on eronnut perussuomalaisista ja jatkaa Akaan valtuustossa yhden hengen Sininen tulevaisuus -ryhmänä.

Valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Sauli Turja on eronnut Akaan perussuomalaisista ja perussuomalaisesta puolueesta. Hän jatkaa Akaan valtuustossa yhden miehen Akaan Siniset -ryhmänä ja kertoo aikovansa liittyä myös kansallisella tasolla Sininen tulevaisuus -puolueeseen. Perussuomalaisten valtuustoryhmään jäävät Akaassa Heli Einola-Virtanen ja Janika Rekola.

Sauli Turjan mukaan Akaan perussuomalaisista ja samalla puolueesta on eronnut myös hänen puolisonsa Eija Turja. Muita lähtijöitä ei ole. Sininen tulevaisuus -puolue perustettiin Suomeen keskiviikkona 15.11.2017 eli samana päivänä, jolloin Turja ilmoitti erostaan Akaan valtuuston kokouksessa.

Sauli Turja arveli Akaan Seudussa jo kesäkuussa perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen, että kuten koko maassa, myös Akaassa porukka hajoaa. Turjan mukaan rasismi jakaa kahtia koko perussuomalaisen puolueen. Vaikka pakolais- ja maahanmuuttokriittisyys on Turjan mukaan perussuomalaisen puolueen jäsenille yhteinen ominaisuus, siinä on rajujakin aste-eroja.

– Olen vakuuttunut siitä joukosta, joka otti ja jätti eduskuntaryhmän. Se on kaiken kaikkiaan luotettavampi joukko ja edustaa maltillisempaa perussuomalaisten linjaa, Sauli Turja sanoi kesäkuussa.

Hän ei kokenut olevansa valtuustopaikastaan tilivelvollinen puolueelle.

– Minua ei ole puolue valinnut kaupunginvaltuutetuksi vaan ihmiset. Tämä on henkilövaali.

Turja on sitä mieltä, että hän voi jatkaa Akaan kaupunginhallituksessa myös perussuomalaisista lähdettyään.

HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Yksi kommentti

  1. Timo Vepsäläinen

    Ihmettelinkin jo, että kauanko Turjan sielu kestää olla tossa persujen porukassa. Ihmeteltävän kauan se kesti.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>