Yrittäjyyskurssilla opittiin yrittäjän arjesta ja sijoittamisesta

Kuvassa yrittäjyyskurssilaiset Aleksi Pirttijoki, GeoPiste Oy:n yrittäjä Jouni Parikka, Toijalan Autokoulun yrittäjä Anna Bäcklund ja Lilli Munne. Kuva Lari Löflund.

Akaan Nuorkauppakamarin järjestämän Yrittäjyyskurssin kevään viimeinen tapaaminen pidettiin uudistuneessa keilahallissa 18.5. Samalla jaettiin kurssilla kunnostautuneille 100 euron stipendit. Stipendeillä palkittiin Olivia Lahdenmäki, Lilli Munne ja Aleksi Pirttijoki.

Kurssilla tärkeintä on oppiminen ja opitun hyödyntäminen. Yrittäjyyskurssilainen Olivia Lahdenmäki kertoo huomanneensa, että yrittäjillä on paljon työtä ja vastuuta, mutta suurin osa heistä on tyytyväisiä työhönsä, eivätkä vaihtaisi sitä pois.

– Sain myös paljon hyödyllistä tietoa siihen, jos joskus itse haluan perustaa oman yrityksen. Usein vanhemmat ja kokeneemmat yrittäjät ovat halukkaita auttamaan uusia yrittäjiä.

Olivian mukaan kurssi antoi myös varsinkin yhteiskuntaopin kannalta paljon syventävää tietoa esimerkiksi erilaisiin yritysmuotoihin liittyen.

Lilli Munne toteaa kurssin antaneen hyvää kuvaa yrittäjän arjesta ja kaikesta, mitä yrittäjyys vaatii.

– Se sai miettimään kannattaisiko itsekin ryhtyä yrittämään. Opin myös todella paljon uutta sijoittamisesta ja sen eri muodoista ja mahdollisuuksista.

Lilli aikoo hyödyntää opiskeluissaan kaikilta eri yrittäjiltä saamiaan vinkkejä.

– Ei kannata perääntyä ensimmäisen epäonnistumisen jälkeen, vaan yrittää kunnes onnistuu.

Aleksi Pirttijoki sanoo oppineensa yrittäjyyskurssilla yrittämisen perusasioita kuten mitä yrittäjyys vaatii ja mitä sen eteen pitää tehdä.

– Yritysvierailuilla opin että menestyminen on hyvin paljon kiinni omista sosiaalisista taidoista ja ihmissuhteista. Lisäksi että on yrityksellä oltava hyvä myynti-idea. Opin myös sijoittamisen perusidean ja erilaisia termejä sijoittamisesta kuten osakkeet, rahastot ja indeksi.

Aleksi aikoo tulevaisuudessa hyödyntää kurssin oppeja ainakin sijoittamisessa.

– Jos harkitsen yrittäjyyttä tulevaisuudessa niin tiedän, että hyvät asiat tulevat kovan työnteon jälkeen vaikka välillä se tuntuisi turhauttavalta.

Lari Löflund

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?