Kylmäkosken ja Viialan terveysasemat sulkevat ovensa heinäkuussa

Kylmäkosken ja Viialan terveysasemat sulkevat ovensa ajanjaksoksi 4.7.-31.7. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan Toijalan ja Urjalan terveysasemilla. Keskitetty ajanvaraus palvelee arkisin kello 8-16 numerossa 040-335 2702. Iltaisin kello 16-22 ja viikonloppuisin kello 8-22 lääkäripäivystys löytyy Valkeakosken aluesairaalan terveyskeskuspäivystyksestä. Numero sinne on 03-3116 7260.

Hammaslääkäreiden ajanvaraus päivystysvastaanotolle tapahtuu arkisin kello 8-10 numerossa 03-5691 2311. Samasta numerosta voi varata kiireettömiä hammashoidon aikoja maanantaista torstaihin kello 10-15 ja perjantaisin kello 10-14.

Hammaslääkäripäivystys toimii arki-iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä Tampereen yliopistollisen sairaalan ensiavussa Acutassa. Arki-iltaisin hammaslääkäripäivystykseen Acutaan pääsee kello 15-18 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8-10. Neuvontaa saa puhelimitse arkena kello 18-21, viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 7-21 numerosta 03-5657 0115.

Potilaat oppineet varaamaan aikansa laaboratorioon

Toijalan ja Viialan terveysasemien laboratorioiden näytteenotto on toiminut ainoastaan ajanvarauksella viime syksystä lähtien. Laboratoriopalveluista vastaa Fimlab. Akaan va. vastaava hoitaja Marja Lehtosen mukaan potilaat ovat oppineet kiitettävästi varaamaan laboratorioaikansa etukäteen.

– Meillä oli keväällä palaveri Fimlabin kanssa, ja heidän mukaansa uusi systeemi toimii täällä hyvin. Varsin harvoin meille enää tulee asiakkaita jonottamaan laboratorioon ilman ajanvarausta. Periaatteessa laboratorioon ei oteta asiakkaita ilman ajanvarausta, mutta Fimlabin henkilökunta toki pyrkii hyvään asiakaspalveluun, Lehtonen toteaa.

Toijalan ja Viialan laboratorioihin varataan näytteenottoaika joko arkisin kello 8-16 puhelimitse numerosta 010 808 515 tai Fimlabin verkkosivuilta osoitteesta www.fimlab.fi.

Kylmäkosken terveysaseman laboratorio palvelee vain vuoronumerolla. Näytteenotto tapahtuu torstaisin kello 7.30-9.30.

– Kylmäkosken terveysaseman laboratoriossa jatketaan vuoronumerosysteemillä ainakin toistaiseksi, Lehtonen toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?