Akaan kirkossa järjestetään Tyhjän sylin messu lapsettomille tai lapsensa menettäneille

Akaan kirkossa pidetään keskiviikkona 8. toukokuuta kello 18 Tyhjän sylin messu. Tyhjän sylin messut on suunnattu lapsettomille tai lapsensa menettäneille ihmisille. Tilaisuudessa annetaan tilaa surulle, joka jää, kun toivottua lasta ei kuulu tai hänet on syystä tai toisesta menetetty. Tyhjän sylin messua on toivottu Akaan seurakunnalta.

Lapsettomuuteen liittyvä suru on usein kätkettyä. Messun tarkoituksena on antaa konkreettinen aika ja paikka surun käsittelylle ja lohdun saamiselle. Nyt järjestettävässä tilaisuudessa hiljennytään, pohditaan elämää ja sen syvyyttä, vietetään ehtoollista ja rukoillaan. Mukana on Gospelkuoro. Tilaisuuden jälkeen on tarjolla iltateetä.

Akaan hautausmaalle suunnitellaan myös Tyhjän sylin muistomerkkiä. Messun yhteydessä voi kertoa mielipiteensä, mitkä esillä olevista lauseista lohduttaisivat parhaiten muistomerkin äärellä surevaa ihmistä.