Toijala Lentis peruttiin ensimmäistä kertaa yli 40-vuotisen historiansa aikana

Toijalan Valppaan johtokunta on päättänyt perua tämänvuotisen Toijala Lentiksen. Ulkona pelattava lentopalloturnaus piti järjestää 21.–22. elokuuta Savolan kentällä Toijalassa.

Tapahtumaa ei ole koskaan aikaisemmin jouduttu perumaan sen 42-vuotisen historiansa aikana.

– Harmittaa, että perinteen joutuu katkaisemaan, Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen sanoo.

Roininen toteaa päätöksen taustalla olevan Pirkanmaan ja Akaan kasvaneet koronaluvut sekä tapahtumia koskevat rajoitukset.

– Teimme johtavan ylilääkärin kanssa yhteistyötä ja selvittelimme pitkään, miten tapahtuman voisi järjestää. Mutta rajoitukset tekevät sen mahdottomaksi. Terveys edellä mennään.

Toijala Lentis järjestettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa Savolan uudella kentällä Toijalassa. Kuva: Mikko Peltoniemi

Maskipakkoa hankala valvoa

Roinisen mukaan alueen määrittely avoimessa ulkotilassa, joukkueiden liikkumisen rajoittaminen ja maskinkäytön valvominen olisivat olleet hankalia toteuttaa.

– Myös Toijala Lentiksessä olisi ollut maskipakko. Sen valvomiseen olisi tarvittu järjestyksenvalvojaa, mutta käytännössä valvominen olisi ollut hurjan hankalaa. Pelitilanteessa maskia ei olisi tarvinnut käyttää, mutta mistä järkkäri olisi tiennyt, kuka on esimerkiksi kenttävuorossa ja kuka vaihtopelaajana? Samoin on vaikea rajoittaa kenenkään kävelemistä alueella.

Tapahtuma olisi Roinisen mukaan vaatinut enemmän talkoolaisia kuin seura olisi tällä aikataululla pystynyt järjestämään.

Joukkueet ymmärtävät tilanteen

Toijala Lentikseen oli ilmoittautunut 69 joukkuetta.

– Joukkueilta tuli ihania viestejä, kun laitoin postia peruuntumisesta. Osa on kertonut joukkueen itkeneen, kun he eivät pääse Akaaseen. Tapahtuma on ollut monelle kesän kohokohta, mutta kaikki ymmärtävät tilanteen. Toiset ovat viestitelleet pelaavansa ensi vuonna Akaassa koko viikon, Roininen kertoo.

Viime vuonna Toijala Lentis pysyttiin järjestämään elokuussa, jonne se siirrettiin koronaepidemian vuoksi perinteiseltä paikaltaan kesäkuulta. Roinisen mukaan tänä vuonna tapahtuma olisi voitu rajoitusten puolesta järjestää jo kesäkuun alussa, mutta pitkään jatkunut epävarmuus koronatilanteesta sekä samana viikonloppuna järjestetyt kuntavaalit siirsivät tapahtuman elokuulle.

Lue lisää:

Nelikymppinen Toijala Lentis piti järjestää vain kerran