Tolvilan lammastila avaa ovensa Suomen luonnon päivänä

Valtakunnallista Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 31.8. Sen kunniaksi ympäri maata järjestetään erilaisia tapahtumia. Viialassa pääsee kurkistamaan luomun juurille, kun Tolvilan kartanon luomulammastila (Tolvilantie 1) avaa ovensa yleisölle kello 12–15.

Tolvilan kartanon vanhassa kulttuurimaisemassa laiduntaa noin 140 luomulammasta, jotka ovat rodultaan suomenlampaita. Kartanon laidunalue sisältää muun muassa yli 30 hehtaaria perinnebiotooppeja, joiden monimuotoisuutta lampaiden laiduntaminen auttaa pitämään yllä.

Tapahtumassa yleisö pääsee seuraamaan lähitäisyydeltä Tolvilan kartanon luomulampaiden ja karitsojen touhuja. Tilan isäntä Jarmo Latvanen kertoo luomulammastilan toiminnasta ja periaatteista sekä perinnebiotooppien merkityksestä. Pirkanmaan luomuyhdistyksen edustaja kertoo kiinnostuneille luomusta yleisemmin.

Tapahtumassa on maksuton luomupulla- ja mehutarjoilu, ja maksullisesta puffetista voi ostaa kahvia ja pientä purtavaa. Tilan oma puoti Paimenen Makasiini on avoinna, ja sieltä voi ostaa muun muassa taljoja, villalankaa, huovutusvillaa ja ehkä myös lammasmakkaroita.

Tapahtuman järjestävät Tolvilan kartanon kanssa yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriö, Pro Luomu ry sekä MTK Pirkanmaa, MTK-Viiala ja Pirkanmaan Luonnonmukaisen viljelyn yhdistys.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävää Suomen luonnon päivää vietetään jatkossa aina elokuun viimeisenä viikonloppuna. Päivän ideana on juhlistaa luontomme tuottamaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus.

Päivän viralliset järjestäjät ovat Suomen ympäristökeskus SYKE, Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallituksen luontopalvelut sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL.

 

Kommentointi on suljettu.