Akaalaisten neulegraffiteja kaivataan koristamaan Hunajaviikkoja

Sofia Welling (kuvassa) kutsuu kaikkia akaalaisia mukaan neulegraffititalkoisiin. Paula Laineen tyylinäytteet pääsevät kenties Hunajahuoneeseen.
Sofia Welling (kuvassa) kutsuu kaikkia akaalaisia mukaan neulegraffititalkoisiin. Paula Laineen tyylinäytteet pääsevät kenties Hunajahuoneeseen.

Akaan Hunajahulinoiden tuottaja Sofia Welling ja Toijalan SPR:n käsityöpiiriläinen Riitta Mäkelä kannustavat kaikkia akaalaisia mukaan käsityötalkoisiin. Talkoilla on tarkoitus tehdä neulegraffiteja, joiden on määrä koristaa Hunajaviikon ajan Toijalan toria ja torin ympäristöä. Neulegraffiti on julkiselle paikalle neulottu koriste, ja harrastus on ollut suosittua suuremmissa kaupungeissa jo pitkään. Viialan raitillakin neulegraffiteja on saattanut ihastella jo muutama vuosi sitten.

Kaikki akaalaiset voivat nyt osallistua neulegraffitien tekemiseen kukka- ja mehiläisaiheisilla käsitöillä, jotka voivat neulottujen lisäksi olla myös kankaisia. Töitä tullaan sijoittamaan puiden runkoihin, penkkeihin ja muihin, kenties yllättäviinkin paikkoihin.

– Tällä hetkellä valmiina on muun muassa yksi tilkkutyö, virkattuja kukkia, mehiläisiä, isoäidin neliöitä ja muita sekalaisia tai keskenjääneitä käsitöitä, jotka nyt löytävät paikkansa, Sofia Welling kertoo.

Käsityötalkoot Sykkeessä

Ensimmäinen neulegraffitien tekijöiden virallinen tapaaminen järjestetään Toijalan SPR:n Sykkeessä osoitteessa Valtatie 9 ensi viikon maanantaina kello 17.30. Paikalle on luvattu järjestää lankoja sekä aimo annos ideoita ja yhdessä tekemisen iloa.

Valmiita käsitöitä voi viedä myös Kulttuuritalo Laaksolaan joka päivä kello 11–15.

– Kaikki ovat tervetulleita sisustamaan Hunajahuonetta, joka on käsityösomistein koristeltu kolmen vaahteran viheralue, jossa voi hulinoiden ajan istahtaa nauttimaan käsitöiden jäljestä, Sofia Welling kertoo.

Akaan Hunajaviikkoja vietetään elokuun viimeisellä viikolla ja Hunajahulinat huipentuvat Toijalan torilla lauantaina 31. elokuuta viettäviin Hunajahulinat-sadonkorjuumarkkinoihin.

Kuva: Ilona Welling.

 

 

Kommentointi on suljettu.