Satavuotiasta MLL Viialan yhdistystä juhlittiin lauantaina – ”Muutama vanha aktiivi tuli jopa ilman lapsia”

Juhla houkutteli paikalle 155 henkilöä. Kuva MLL Viialan yhdistys.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Viialan yhdistys täyttää lokakuussa 100 vuotta. Merkkivuotta juhlistettiin lauantaina 7. lokakuuta Viialan työväentalolla kello 14–18. Ohjelmassa oli muun muassa taikuriesitys, disko, kasvomaalauksia, siirtokuvatatuointeja ja buffet-ruokailu. Yhdistyksen puheenjohtaja Laura Mielityinen kertoo juhlien sujuneen hienosti.

– Näytti että kaikilla oli kivaa, lapset viihtyivät, saimme hyvää palautetta ja tunnelma oli rento. Hyvin valmistellussa juhlassa oli järjestäjilläkin kivaa ja juhlasta jäi hyvä fiilis, Mielityinen sanoo.

Juhlan virallinen osuus pidettiin minimissä ja puheitakin kuultiin vain yksi. Pönötyksen sijaan lapsille oli tarjolla muun muassa vapaan toiminnan pisteitä.

– Kasvomaalauksen ja siirtokuvatatuointien lisäksi suosituimpiin pisteisiin kuului varmasti onnenpyörä. Siihen oli tasainen jono, jokaisella pyöräytyksellä voitti palkinnon, joko karkkia tai tarroja, Mielityinen kuvaa.

Kasvomaalauksia oli toteuttamassa Viialan yhtenäiskoulun tukioppilaita, jotka auttoivat juhlissa myös muuten. He myös suunnittelivat ja toteuttivat juhlissa käytetyt MLL-juhlalogot.

Juhlassa kuultiin Valkeakosken musiikki- ja tanssiopiston oppilaiden esitys. Lavalla oli yhtä aikaa kaksi pienten soittajien ryhmää, Akaan Fiilarit ja pienet Suzuki-soittajat Sari Rahkolan johdolla. Kuva MLL Viialan yhdistys.

Työväentalo lähes täynnä

Juhla houkutteli paikalle 155 henkilöä.

– Työväentalolle olisi saanut ottaa 160 henkilöä. Ennakkoilmoittautuneitakin oli niin paljon, että ovelta myytäväksi ei jäänyt kuin muutama lippu, Mielityinen iloitsee.

Yleisön joukossa vilahteli paljon Mielityiselle entuudestaan tuttuja kasvoja, mutta aivan uusiakin tuttavuuksia tuli vastaan.

– Uusien kasvojen lisäksi paikalla oli kiitettävästi sitä porukkaa, joka käy joko meidän viikkotoiminnassa tai muissa tapahtumissa. Muutama vanha Mannerheimin Lastensuojeluliiton Viialan yhdistyksen aktiivi tuli jopa ilman lapsia, he tulivat fiilistelemään vanhoja aikoja, Mielityinen kertoo.

Mielityinen toivoo paikalla olleiden innostuneen yhdistyksen muuhunkin toimintaan.

– Toivoisin että tämä toimisi sellaisena sisäänheittona uusille ihmisille. Juhlassa pääsi vähän näkemään, mitä toimintamme on. Toivottavasti uudet tulisivat kurkistamaan viikkotoimintaamme ja osallistuisivat seuraavaan tapahtumaan matalammalla kynnyksellä, Mielityinen toivoo.

Juhlan virallinen osuus pidettiin minimissä ja puheitakin kuultiin vain yksi. Pönötyksen sijaan lapsille oli tarjolla muun muassa vapaan toiminnan pisteitä. Kuva MLL Viialan yhdistys.

Lapset tykkäsivät taikurista

Järjestäjät saivat tapahtumasta positiivista palautetta. Omiltaan ja naapurin lapsilta Mielityinen kuuli kehuja varsinkin paikalla olleesta taikurista.

– Aikuisilta tuli kokonaisuudesta kiitosta. Siitä pidettiin, että oli sopivasti ohjelmaa, eikä liikaa. Sitä yritettiinkin, että lapset saa touhuta ja mennä vapaammin.

Tapahtumassa oli myös lasten oma jälkkäripöytä. Pöydästä ei loppunut mikään kesken.

– Niin paljon oli varattu, kun tiedettiin että karkkia, popcornia ja keksiä menee paljon. Vadelmasuklaamoussekakku lähes loppui kesken, en sitten tiedä oliko se lasten vai aikuisten kesken suosittua, Mielityinen naurahtaa.

Onnenpyörä oli yksi juhlaan osallistuneiden lasten suosikkipisteistä. Jokaisella pyöräytyksellä voitti, joko karkkia tai tarroja. Kuva MLL Viialan yhdistys.