Varo halpoja kopioita – äänestä arvojesi mukaan

On ollut paljon puhetta taktisesta äänestämisestä ja tarpeesta äänestää jotain muuta kuin äänestäjän itsensä parhaana pitämää vaihtoehtoa. Vasemmistoliittolaisten pitäisi eräitten mukaan turvata Vasemmistoliiton pääsy vaalien jälkeiseen hallitukseen äänestämällä demareita.

Tämä on silkkaa huijausta. Ilman annettuja ääniä puolue jää pieneksi. Pientä puoluetta taas ei välttämättä tarvita hallitukseen ollenkaan, ja hallituksessakin pienen ääni kuuluu sangen huonosti.

Vasemmistolaista politiikkaa ajaa takuuvarmasti vain ja ainoastaan Vasemmistoliitto. Vaikka vaalien jälkeen seuraavan hallituksen muodostajan tehtävä lankeaisikin demareille, ei se takaa vielä vasemmistolaisen politiikan jatkuvuutta. Vasemmistolaisesti ajattelevan mieltä tuskin kovasti lämmittää, jos noin puolet hallituksen avainministereistä sattuisikin olemaan oikeistolaisia, ja tämähän on todellinen mahdollisuus ja vaara.

Siksipä olisikin perustellumpaa vasemmistolaista politiikkaa haluavien demareitten äänestää Vasemmistoliittoa. Tätä emme kuitenkaan ole vaatimassa. Äänestäjän oikeus äänestää omien arvojensa mukaan olkoon loukkaamaton.

Akaan Vasemmistoliitto katsoo, että Vasemmistoliiton vaalivoitto on välttämättömyys eriarvoisuutta vähentävää ja ylipäänsä kestävää politiikkaa tekevän hallituksen muodostamiselle. Vähän yksinkertaistaen: Mitä suurempi on Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, sen parempi on hallitusohjelma. Sen sijaan mitä pienempi on Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, sitä varmempaa on, ettei äänemme kuulu ollenkaan hallitusohjelman laatimisvaiheessa, saati sitten sen toteuttamisessa.

Akaan Vasemmistoliitto kehottaa siis kannattajiaan ja muitakin antamaan äänensä sen puolueen ehdokkaalle, jota pitää parhaiten omia arvojaan vastaavana.  Vähemmän taktikointia. Reilumpi tulevaisuus kaikille, ei harvoille.

 

Akaan Vasemmistoliitto