Baritoni Juho Sten ja Sommelo-kuoro järjestävät jouluisen yhteiskonsertin Viialan kirkossa

Sommelo-kuoro ja Juho Sten konsertoivat Viialan kirkossa. Kuva: Tero Laihanen

Baritoni Juho Sten ja Sommelo-kuoro esiintyvät Rauhaa, vain rauhaa -joulukonsertissa maanantaina 12. joulukuuta kello 19 Viialan kirkossa.

Juho Sten on kasvanut ja aloittanut musiikkiharrastuksen Akaassa. Tällä hetkellä hän opiskelee laulua viimeistä vuotta Tampereen ammattikorkeakoulussa, ja ensi vuonna tie vie Würzburgin musiikkiyliopistoon suorittamaan maisteritutkintoa.

Juho Sten on esiintynyt muun muassa Jyrki Anttilan tuottamassa Raatteentie-oopperassa, ja ensi vuonna seuraa debyytti Saksassa Staatstheater Mindenissä Parsifal-oopperassa.

Sten on kilpaillut Suomessa Helsinki Lied -kilpailussa ja Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2022. Amerikassa Sten on voittanut Virginian osavaltion NATS-kilpailun, ja saman kilpailun Mid-Atlantic-vaiheessa hän tuli kolmanneksi. Suomessa hänen opettajanaan on Tarja MäkiLatvala ja Saksassa Jochen Kupfer.

Sommelon ja Juho Stenin yhteistyö alkoi, kun Sten tuli muutamaksi vuodeksi kuoroon 13-vuotiaana. Se saa nyt mieliinpainuvan välisoiton ennen Stenin lähtöä uusien haasteiden äärelle.

Yhteiskonsertissa kuullaan vanhoja tuttuja ja vähän uudempia joululauluja. Sommeloa johtaa Marjukka Manner.