Naapurisi voisi olla murhaaja – Pidetään kissat sisällä ja pysytään kaikki yhdessä terveinä

Kuvittele tämä tilanne. Kissasi Mirri on ollut kadoksissa muutaman päivän, et kuitenkaan kiinnittänyt siihen huomiota, sillä se ei ollut epätavallista. On aamu, otat kupin kahvia mukaasi ja käyt parvekkeelle nauttimaan raikkaasta aamusta.

Käännät katseesi kohti Pirkon takapihaa ja järkytyt: Pirkko seisoo ase kädessä terassillaan. Käännyt hitaasti katsomaan muutamaa metriä pidemmälle, ja siinä se makaa elottomana, Mirri. Ei kovin kiva tilanne, vai mitä?

Ulkokissoja kuolee vuosittain suuria määriä ihmisten, liikenteen ja muiden eläinten takia. Miten siis voisimme estää kissojen raa’at kuolemat? Kissat pitäisi pitää sisällä tai aidatussa tilassa pihalla.

Lain mukaan kissat eivät saa mennä naapuritalon tai taloyhtiön pihalle, ja myös moni muu paikka on kielletty, kuten esimerkiksi julkiset uimarannat, elintarviketorit ja kuntopolut. Eikö olisi vain helpompaa pitää kissat sisällä? Saat tarkkailtua sen terveyttä paljon helpommin sen eläessä turvassa, aina valvovan silmän alla.

Mikäli haluat, että kissasi pääsee ulos, voit koko perheen voimin rakentaa kissalle ulkoiluhäkin, jonne voi laittaa erilaisia virikkeitä kissalle. Toinen vaihtoehto on valjaat, joiden avulla voit viedä kissaa kävelyille.

Kukapa haluaisi sairaan kissan, joka kuljettaa erilaisia pöpöjä taloosi, kun voit omistaa hyvinvoivan terveen kissan, joka viihtyy ihmisten seurassa? Pidetään kissat sisällä ja pysytään kaikki yhdessä terveinä!

 

Josefina Kanervo

Toijalan yhteiskoulu, 8 B

Kommentointi on suljettu.