Kansallispuvut toivat lisäväriä Puistofilosofia-tapahtumaan – Ikuistimme kuviin jokaisen asukokonaisuuden

Puistofilosofia-tapahtuman yhteydessä Haihunkosken äärellä tuulettui kymmenkunta kansallis- tai kansanpukua lauantaina 6. elokuuta. Kuva: Oona Eskeli.

Akaan ensimmäinen Puistofilosofia-tapahtuma järjestettiin Haihunkosken Lallinmäen puoleisella rannalla lauantaina 6. elokuuta kello 12 alkaen.

Kello 13 eli osin samaan aikaan filosofoinnin kanssa Viialan kirjasto Vilkussa julkaistiin Akaan seudun naisen kansallispuvun täydennysosat.

Uusien osien tultua julki ja esitellyksi värikäs kansallispukuinen joukko siirtyi juhlan kunniaksi ja Puistofilosofian yleisön iloksi tuulettamaan pukujaan Haihunkoskelle.

Tuulettajien joukkoon lukeutuivat muun muassa Anna Vaksholma Tampereelta tarkistamattomassa Pirkanmaan puvussaan sekä Jenni Koskinen Lempäälästä Vehkalahden puvussaan.

Kaksikon Viialaan houkutteli erityisesti Akaan puvun uusien osien julkaisu. Vaksholma paljasti ommelleensa pukuun mallitilkkuja, jotka hän nyt toimitti julkaisutilaisuuteen.

– Muutenkin pyrin osallistumaan muihinkin kuin vain Tampereen omiin tuuletuksiin, ja esimerkiksi tämähän oli kohtuullisen matkan päässä, Vaksholma sanaili.

Vaksholma ja Koskinen käyttävät kansallispukuja tuuletusten lisäksi kansantanssiesityksissä ja juhlissa.

– Usein ainakin joku kansallispuvun osa valikoituu päälle, jos ei koko pukua tule laitettua. Kansallispuvut ovat kyllä juhlissakin yllättävän kevyitä päällä ja ei yhtään niin kuumia kuin esimerkiksi jokin sifonkimekko, Vaksholma tuumasi.

Akaan seudun naisen kansallispuvun täydennysosien julkaisutilaisuudesta kerrotaan Akaan Seudussa myöhemmin.

Lue myös:

Katso kuvat filosofoinnin riemusta Haihunkoskella: Akaan ensimmäinen Puistofilosofia-tapahtuma innosti mukaan pohdiskelijoita läheltä ja kaukaa – ”Kiva kun tapahtuu jotakin älyllistä, ettei ole ihan pelkkää rokkia” (7.8.2022)

Anna Vaksholma (vas.) ja Jenni Koskinen saapuivat Viialaan Akaan seudun naisen puvun täydennysosien julkaisun innoittamana. Kuva: Oona Eskeli.

Lisää kuvia pukuloistosta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?