Viialan Kulttuuriklubin Open Stage -tapahtumassa nähtiin kova kattaus eri-ikäisiä esiintyjiä – Järjestelyihin saatiin apua ammattilaisilta

Vuosi sitten viialalaistunut muusikko Perttu Tuomaala veti live-looppausshown ”Juna Viialaan” muun muassa huuliharpun, harmonikan ja Rc505-loopperin avulla. Kuva: Hanna Siponen.

Viialan Kulttuuriklubin järjestämässä koko perheen Open Stage -tapahtumassa Viialan Sampolassa nähtiin perjantaina 22.3. monipuolinen kattaus eri-ikäisiä esiintyjiä Akaasta ja kauempaa. Tapahtuma järjestettiin talkoovoimin jo kolmatta vuotta peräkkäin, ja illan puitteita sekä esityksiä kehutiin erinomaisiksi. Järjestelyihin osallistuikin monia eri alojen ammattilaisia ja lavalla nähtiin sulassa sovussa maailmankuuluja rokkitähtiä, Viialan yhtenäiskoulun oppilaita, showtanssijoita, DJ:itä, kansanmusiikkia, lavarunoutta, instrumentaalimetallia, countrya sekä upeita pop-balladeja suomeksi, englanniksi ja ukrainaksi laulettuina.

Naapurit-kvartettiin kuuluvat Sari Rahkola, Hanna Siponen, Soile Patrikainen ja Niina Hautala. Kuva: Maiju Wesaniemi-Levo

Tenava- ja teinitähdet vauhdissa

Illan ensimmäiset esiintyjät olivat Viialan Pyryn Show Teamin lukiolaiskaksikko Minea Koivuniemi ja Minttu Autio Daisies-ryhmästä. He esittivät oman vaikuttavan koreografiansa nimeltä Uhka. Alkuillasta tapahtumassa saivat loistaa myös 6–9-vuotiaat koululaiset. BFF Tytöt eli Ronja Salonen, Aleksandra Junikka ja Olivia Schmandt valloittivat energisellä tanssiakrobatiallaan, kun taas 8-vuotias Oona Hautala ja 6-vuotias Vienna Lyöri saivat yleisön yhtymään englanninkieliseen Baby shark -lauluun rytmikkäin taputuksin.

Tinja ja Selina rokkasivat täydelle tuvalle. Kuva: Hanna Siponen.

Pohjosen laulajasisarukset, 8-vuotias Tinja ja 6-vuotias Selina osoittivat myös tulevan pop-tähden elkeitä Pauliina-äidin säestäessä heitä Kaija Koon ja Ellinooran hittibiiseissä. Tinja rokkasikin tapahtumassa jo toista vuotta putkeen kuten myös 16-vuotias Max Saarinen. Hän on Viialan yhtenäiskoulun oppilas ja bändikerholainen, joka esitti tänä vuonna paljon kehuja saaneen soolokappaleen pianosäestyksellä.

Hessu eli Heikki Ahonen, vuoteen 2023 asti Reckless Love -bändin rumpalina maailmaa kiertänyt ja Viialan Kulttuuriklubin puheenjohtajana viihtynyt karismaattinen artisti esitti tapahtumassa akustisen setin kitaraballadeja jännittävillä sovituksilla. Kuva: Hanna Siponen.

Tunnelma luotiin ammattimaisin ottein

Illan host-emäntänä toimi Susanna Saxberg. Hänen viihdyttävä juontamistyylinsä sai yleisön tuon tuosta hekottamaan ja nuorimmatkin esiintyjät rentoutumaan. Esitysten väleissä juhlahumua piti yllä myös DJ Ollist, eli 11-vuotias Oliver Häkkinen. Oliver oli taannoin myös Nuorten Klubin hiihtolomadiscossa esiintymässä, ja hän osasi tälläkin kertaa ottaa yleisönsä välispiikein ja muun muassa jakamalla tarroja. Koko Sampola heilutti kiltisti käsiään hänen ohjeidensa mukaan ja biisitoiveitakin otettiin vastaan.

Tapahtuman valaistuksesta vastasi Marko Kuusisto, joka kertoo tällaisen olevan mukavaa vastapainoa normaalipuurtamiselle alan yrityksessä. Stage manageroinnista ja tapahtuman tiedottamisesta vastasi klubin sihteeri Hanna Siponen.

Paikalla oli myös kioski, jossa talkoilivat muun muassa Sanna Pakkanen, Jenni Patrikainen, Kirsi Liukku ja klubin rahastonhoitaja Maiju Wesaniemi-Levo. Viialan Sampola on tullut jo tutuksi heille Nuorten Klubin vapaaehtoisvetäjinä. Popparit, piirakat ja limut tekivätkin hyvin kauppansa tottuneissa käsissä.

Aikuisillekin antoisa tilaisuus

Lasten nukkumaanmenoajan jälkeen oli aikuisten vuoro vallata lava. DJPreal -nimellä esiintyvä, vuosi sitten viialalaistunut muusikko Perttu Tuomaala veti live-looppausshown ”Juna Viialaan” muun muassa huuliharpun, harmonikan ja Rc505-loopperin avulla.

Illan edetessä paljastui viimein myös esiintyjälistauksen ”Mysteerikitaristin” henkilöllisyys, kun Jani Peltonen, aikoinaan paikallisissa High Voltage ja Legenda -kokoonpanoissa soittanut kitaristi teki paluun keikkalavalle Mark Knopflerin biisillä Postcards from Paraguay.

Toista kertaa tapahtumaan osallistunut, hiljattain Viialasta Tampereelle muuttanut ukrainalainen Alexandra Loktionova taas herkisti yleisön laulamalla kaksi balladia, toisen suomeksi ja toisen ukrainaksi. Hänen kielitaitoaan ja rohkeuttaan kiiteltiinkin kovasti jälkeenpäin. Aleksandraa ja myös Maxia säesti viialalainen lavarunoilija ja muusikko Hanna Siponen, taiteilijanimeltään Hanna Hysch!, jolta kuultiin tapahtumassa myös huilunsoittoa ja stemmalaulua Naapurit-kvartetissa, sekä omia runoja ja suomenkielisiä soolokappaleita.

Naapurit-kvartetin mukana tapahtumaan ensi kertaa osallistunut toijalalainen muusikko Sari Rahkola ihmetteli pöytäseurueensa kanssa esitysten yllättävän kovaa tasoa. Rahkola opettaa Valkeakosken tanssi- ja musiikkiopistossa alttoviulun soittoa, ja on itsekin keikkaillut aiemmin muun muassa Dave Lindholmin mukana. Samassa pöytäseurueessa kehuihin yhtyi viime vuonna itsekin tapahtumassa esiintynyt, vuoden 2023 Finlandia-ehdokas, runoilija ja lastenkirjailija Anna Elina Isoaro. Naapurit-kvartettiin kuuluvat Sarin ja Hannan lisäksi myös Soile Patrikainen ja Niina Hautala.

Julkaisseita artisteja ja Viialan omia maailmanmuusikoita

Suurin osa esiintyjistä oli entisiä tai nykyisiä akaalaisia, mutta koska lava oli avoin kaikille, esiintymään saapui seurueineen myös instrumentaalimetallia soittava EXISTENTIAL DEAD Loimaalta. Kitaristi Nikita Golozubov ja manageri Sviatoslav Parshikov olivat tyytyväisiä järjestelyihin, ja yleisöä hellittiinkin ensiesityksellä virallisesti vasta 4.4. julkaistusta kappaleesta Unreality.

Illan päättivät maailmallakin mainetta niittäneet Viialan omat pojat ja Viialan Kulttuuriklubin perustajajäsenet Hessu ja JYKÄ, jotka esittivät myös yhden yhteisen yllätysnumeron. Hessu eli Heikki Ahonen, vuoteen 2023 asti Reckless Love -bändin rumpalina maailmaa kiertänyt ja Viialan Kulttuuriklubin puheenjohtajana viihtynyt karismaattinen artisti esitti tapahtumassa akustisen setin kitaraballadeja jännittävillä sovituksilla. Hän myös paljasti julkaisevansa Maxx Factory -nimen alla omaa musiikkia. Julkaistavan kappaleen nimi on Dance Thru Darkness, ja se löytyy jo kaikista digijulkaisu- ja striimipalveluista ympäri maailmaa.

Viialasta Ylöjärvelle muuttanut  ja sieltä käsin nykyään säännöllisesti country-musiikin kehdossa Nashvillessa vieraileva JYKÄ, eli Jyrki Sirainen omisti yhden illan kappaleista edesmenneelle viialalaiselle muusikkoystävälleen Jami Katajistolle. Moni yleisössäkin tunsi Jamin, ja nenäliinoja kaivettiinkin esille Talking to Jesus Through a Bottle of Jack -kappaleen aikana.

Uuden puheenjohtajan terveiset

Tapahtumassa kuultiin myös puheenvuoro Viialan Kulttuuriklubi ry:n puheenjohtajana vuoden 2024 alusta toiminut Kati Kuusistolta. Kuusistolla itsellään on paljon näkemystä ja kokemusta tapahtuma-alalta, muun muassa korona-aikana paljon julkisuudessa olleen Tapahtumateollisuus ry:n käynnistäjänä ja edunvalvontajohtajana. Kaikenlaisia tapahtumia onkin Kuusiston mukaan luvassa hengästyttävä määrä vapaaehtoisten tekijöiden määrään nähden.

Hanna Siponen