Vasureiden iltapäiväohjelmassa Mielenrauhaa-duo, Sirkesalo-elämäkertaa ja Arto Nyberg & Vuoden Vasenkätinen – Illalla rokataan Toijalassa

Mielenrauhaa-duossa soittavat ja laulavat Harri Salminen (vas.) ja Pekka Löövi. Kuva: Timo Jansson.

Lauantaina 20. elokuuta kello 13 Viialan torilla alkavassa Vasenkätisten Vestivaalin iltapäiväohjelmassa kuullaan sekä vasenkätisen Aki Sirkesalon musiikkia että tarinoita siitä, miten kesäkuussa ilmestynyt Sirkesalo-elämäkerta syntyi.

Muutaman kivenheiton päässä Viialan torista asuva toimittaja ja liikemies Antti Luukkanen kertoo Akaan elävän musiikin yhdistys Almun puheenjohtajan Mikko Peltoniemen haastattelemana, minkälaista oli kirjoittaa Aki Sirkesalo – Musiikki soi -teosta Laura Haaralan kanssa. Joulukuussa 2004 Thaimaan tsunamissa menehtynyt Sirkesalo oli Haaralan tavoin kotoisin Toijalasta.

Ennen ja jälkeen Antti Luukkasen haastattelun lavalle nousee Harri Salmisen ja Pekka Löövin Mielenrauhaa-duo. Kaksikko esiintyi Akaassa osana suurempaa Mielenrauhaa-orkesteria 25. heinäkuutta Aki Sirkesalon 60-vuotissyntymäpäivän muistoksi järjestetyssä konsertissa. Nyt akaalaistaiturit tarjoilevat kahteen mieheen makupaloja Sirkesalon tuotannosta.

Vuoden Vasenkätinen 2021 Juha Torvinen ihasteli pystiin kiinnitettyjä edeltäjiensä nimiä viime elokuun Vasenkätisten Vestivaalilla. Kuva: Oona Eskeli.

Vasenkätisten Vestivaalin iltapäiväohjelman kivijalka on vuodesta 2008 ollut Viialan ikioman tähtitoimittajan Arto Nybergin ja kulloisenkin Vuoden Vasenkätiseksi valitun henkilön haastattelu- ja jutustelutuokio. Tätä herkkua on luvassa tänäkin vuonna välittömästi sen jälkeen, kun Mielenrauhaa-duo on esiintynyt ja Vuoden Vasenkätinen saanut käsiinsä kunnianarvoisen kiertopalkinnon. Vuoden Vasenkätinen 2022 julkistetaan aiemmin samalla viikolla.

Vasenkätisten Vestivaalin iltapäivään on vapaa pääsy.

Vasenkätisten Vestivaalin iltaohjelma järjestetään Toijalassa ravintola Kruuna & Klaavassa. Lavalle nousevat kello 20 alkaen Stoned Statues, Tumppi Varonen & Problems, Hannibal & Hot Heros ja Jaakko Laitinen & Väärä Raha. Tuoreimmat tiedot tapahtumasta löytyvät Facebookista ja Vasenkätisten Vestivaalin mobiilisovelluksesta.

Stoned Statuesin kolmikosta rumpali Allu Tanskanen (vas.) ja kitaristi Markus Hakala ovat kotoisin Toijalasta. Trion täydentää laulaja-basisti Jenna Kosunen. Kuva: Milja Linna.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?