Seppo Kankaisen valmentama Lily tähtää tosissaan kuningatarkisaan – Suomenhevostamma harjoittelee Toijalassa vanhalla ratapohjalla

Akaassa Markku Liehun tallilla Suonperäntiellä asuva suomenhevostamma Lily pyrkii ensi kesän Forssan kuninkuusraveihin. Kuningatarkilpailua varten on kerättävä pitkin kevättä ja kesää pisteitä. Niistä ensimmäiset 45 ovat Lilyllä pohjakassassa Turun maaliskuun alun kolmannesta sijasta.

– Tamma on hyvässä kunnossa. Koskaan aiemmin ei sen ravi ole tuntunut näin hyvältä, sanoo Lilyn valmentaja Seppo Kankainen, joka ajaa päivittäin kotoaan Iittalasta Liehun tallille valmentamaan ja hoitamaan silmäteräänsä.

Kankainen on itsekin Akaan Toijalasta lähtöisin. Hän on kasvattanut Lilyn yhdessä puolisonsa Õnne Kankaisen ja akaalaisen Markku Luoman kanssa. Kankaisella on edelleen Lilyn emä Tutun Tyttö, joka varsoo toisen kerran huhtikuun lopulla. Tulokkaan isä on Kihisee.

Seuraavan kerran Lily kilpailee maanantaina 4. huhtikuuta Jyväskylässä.

– Tarkoitus on ennen muuta saada riittävästi karsintapinnoja, jotta pääsemme yrittämään Lahteen kunkkaripisteitä 16. huhtikuuta, Seppo Kankainen kertoi.

Yhdeksänvuotias Lily on urallaan juossut 58 kilpailusta 12 voittoa ja 20 muuta totosijaa sekä palkintoina 53 900 euroa. Rahallisesti paras vuosi oli 2018, kun Lily sijoittui toiseksi Lappeenrannassa Villinmiehen Tammakilvassa. Hevosen nykyiset ennätykset ovat 24,4a ja 25,1.

Seppo Kankainen tekee tosissaan työtä hevosensa kanssa. Aamuruoan antaa ja hevosen laittaa ulos Markku Liehu, mutta ajamaan tulee valmentaja, joka myös hoitaa hevosen, antaa sille iltaruoat ja laittaa aamusapuskat valmiiksi.

– Tallilla käyn parhaina päivinä kaksikin kertaa. Ajan tamma joka toinen päivä. Meillä on hyvä harjoittelubaana entisen Turku-Toijala-junaradan paikalla. Siinä on kaksi kilometriä rataa, jota pidetään talkoovoimin kunnossa, Kankainen kertoo.

Hyvässä lykyssä Lily ponkaisee vanhalta junaradalta Forssan Pilvenmäen kuningatarkisan radalle. Kuninkaat ja kuningattaret ratkotaan 29.–31. heinäkuuta.

Lue myös:  Toijala maineeseen hevosilla

Lily on ravannut tänä vuonna kolme kolmatta sijaa, joista arvokkain tuli Turussa maaliskuun alussa. Ohjaksissa on nykyinen vakiokuski Mikko Huttunen. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Kommentointi on suljettu.