Akaan kaupungin voimavara on sen henkilöstö

Akaan kaupungilla on mieletön voimavara, sen henkilöstö. Monet hyvät tekijät ovat vaihtaneet maisemaa, kun ovat kyllästyneet kaupungin henkilöstöpolitiikkaan, tilanteiden ennalta-arvaamattomuuteen ja heikkoihin resursseihin suorittaa työtään hyvin.

Toinen iso asia kaupungille ja kaupunkilaisille olisi osallisuuden ja avoimuuden lisääminen. Se, että meillä kaikilla akaalaisilla olisi yhtäläinen oikeus ja mahdollisuus vaikuttaa siihen millaisessa Akaassa me asumme. Osallistuva budjetointi, korvamerkitty raha kunkin kylän kehittämiseen, olisi loistava tapa aloittaa uudenlainen tekemisen kulttuuri.

Avoimuutta ja viestintää on lisättävä voimakkaasti. Akaassa on meneillään koko ajan paljon asioita, joita pitäisi saada viestittyä paremmin niin kuntalaisille kuin heille, jotka voivat olla tulevia asukkaitamme. Akaan kaupungin ajankohtaista tiedottamista tulee myös lisätä ottamalla laajemmin käyttöön nykyaikaiset viestinnän eri kanavat ja mittarit. Kerrotaan asioistamme, luotetaan itseemme ja siihen, että saamme muuttovoittokäppyrän osoittamaan ylöspäin.

Anni Määttä

kuntavaaliehdokas (kok)