Akaan yhteisöllisyys väreilemään positiivista fiilistä

Akaassa pitää olla jatkossakin turvallista asua, elää, harrastaa ja yrittää. Akaassa pitää olla sopivia asuntoja ja tontteja, hyvät kulkuyhteydet ja palvelut saatavilla sekä kilpailukykyinen verotus. Akaan on oltava myös lapsiin ja nuoriin panostava ympäristöystävällinen sekä vireä kaupunki, jonka yhteisöllisyys väreilee positiivista fiilistä.

Akaassa tulee olla myös pitovoimaa, eikä esimerkiksi nuorten tarvitsisi muuttaa täältä pois Tampereelle opiskelemaan. Täällä pitäisi olla heille mahdollisuus aloittaa omaa elämää esimerkiksi uusissa vuokra-asunnoissa. Hyvät kulkuyhteydet ja liikenneketjut tarjoisivat mahdollisuuden kulkea sujuvasti opin äärelle. Toki omasta kodista on myös hyvät etäopiskelumahdollisuudet.

Akaa on kotikaupunkimme, jossa arjen tulee olla mukavaa, sujuvaa ja turvallista. Meillä jokaisella on erilaisia toiveita liittyen omaan kotiin, koulutukseen, harrastamiseen, työhön ja vapaa-aikaan. Akaan on oltava paikka, missä nämä toiveet voidaan tehdä mahdolliseksi. Akaan on oltava siis mahdollistaja. Jos sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus toteutuu, niin kunnista tulee sivistys- ja elinvoimakuntia. Kuntien tärkeimmät tehtävät tulevat jatkossa painottumaan koulutukseen, kulttuuriin, liikuntaan ja elinvoimaisuuteen. Hyvä kunta panostaa tulevaisuuteen eli lapsiin ja nuoriin. Hyvä kunta luo edellytykset yrityksille toimia ja luoda uusia työpaikkoja. Hyvä kunta hoitaa talouttaan viisaasti. Se huolehtii asukkaidensa henkisestä, fyysisestä ja taloudellisesta hyvinvoinnista ja se kehittyy rohkeasti sekä muistaa ympäristövastuunsa tuleville sukupolville.

Anttijussi Vikman

kuntavaaliehdokas (kok)