Toijala Lentis järjestetään 22.–23. elokuuta mahdollisimman perinteisellä sapluunalla

Toijala Lentiksen viime vuonna järjestettyyn 40-vuotisjuhlaturnaukseen osallistui poikkeuksellisen iso määrä joukkeita. Matinpuiston kentällä palloa iski yhteensä 77 joukkuetta. Kuva: Oona Eskeli.

41. kertaa järjestettävä Toijala Lentis isketään Savolan kentällä Toijalassa 22.–23. elokuuta. Tapahtuman järjestää Toijalan Valpas.

Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen kertoo, että tapahtuman siirto perinteiseltä paikaltaan kesäkuun markkinaviikonlopusta elokuulle on ollut iso muutos. Muutos aiheuttaa seuralle myös tappiota.

Roinisen mukaan tappiota tulee muun muassa siitä, ettei tapahtuman käsiohjelmaa pystytä toteuttamaan yhtä laajasti kuin aikaisempina vuosina sekä tartuntatautien torjuntasuunnitelman mukaisten toimenpiteiden toteuttamisesta.

– Suunnitelma vaatii muun muassa sen, että meillä on koko porukalle jäätävä määrä käsidesiä. Pelikentillä on omat pullot aidassa kiinni ja jokaiseen kojuun teemme ylimääräisiä käsienpesupisteitä. Talkooväellä on tietysti vielä maskeja ja hanskoja. Pääjärjestäjillä ja järjestyksenvalvojilla on visiirit, Roininen luettelee.

Perjantaina 14. elokuuta joukkueita oli ilmoittautunut 63. Yleensä Lentikseen osallistuu noin 70 joukkuetta.

– Olen määrään tosi tyytyväinen, varsinkin kun ajattelee, että meillä on uusi kenttä, uusi ajankohta ja tällainen tilanne. Määrä voi vielä elää, mutta otteluohjelmat tehdään todennäköisesti maanantaina, Saija Roininen sanoo.

Kaikkien sarjojen sekä aikaisemmilta vuosilta tutun oheisohjelman, kuten Lentis-karaoken, pitäisi toteutua suunnitellusti.

– Tapahtuma järjestetään mahdollisimman perinteisellä sapluunalla mutta uudella ajankohdalla ja uudella kentällä, puheenjohtaja Roininen kiteyttää.

Toijala Lentis järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Savolan kentällä. Kuva: Oona Eskeli.