Paikallisten nuorten pitkäaikainen toive toteutuu – Akaan Mopomiitti järjestetään 15. elokuuta

Akaan Mopomiitin pääpaikka on osoitteessa Satamatie 287 sijaitsevan teollisuusalueen ympäristö. Alueelta löytyy muun muassa tämä mopoilijoiden ja autoilijoiden suosima tienpätkä, jolla mopomiitinkin aikana kiihdytellään nopeustutkan kera. Kuva: Oona Eskeli.

Akaan Tuunauspaja sekä Kehitymme Oy Tuotanto järjestävät Akaan Mopomiitti -nimisen tapahtuman Toijalassa 15. elokuuta kello 14 alkaen. Järjestäjien mukaan tapahtuma on paikkakunnan ensimmäinen virallinen ja laillinen mopoilijoiden kokoontuminen.

Mopomiitti järjestetään yhteistyössä kaupungin sekä lukuisten muiden kumppaneiden kanssa.

Tapahtumatiimin jäsenenä toimiva Arttu Käpylä kertoo, että miitti on erityisesti akaalaisille nuorille suunnattu tapahtuma, jossa päästään ajelemaan yhdessä suljetulla alueella.

– Alueella on useita eri pisteitä kuten kiihdytys- ja kuminpolttoaluetta sekä taitoajorata, jolla ajetaan mahdollisimman hiljaa, Käpylä kuvailee.

Lisäksi paikalle tuodaan esiintymislava, jolla esiintyvät Kyröskoskelta kotoisin oleva punkyhtye Blackout sekä akaalaissyntyinen eepzi eli Eero Keski-Petäjä.

Satamaan letkassa

Miitti alkaa Toijalan torilta kello 14. Pääasiallinen tapahtumapaikka on kuitenkin Toijalan Satamassa osoitteessa Satamatie 287 sijaitsevan teollisuusalueen ympäristö.

Torilta lähdetään kohti Satamaa letkassa kello 15. Ajoreitti on jo suunniteltuna.

– Menemme torilta Miljoonasillan yli, kierrämme hyvinvointikeskuksen kautta uuteen liikenneympyrään ja sitten etenemme Satamatietä hallin pihaan, Arttu Käpylä sanoo.

Tapahtumaan pääsee mukaan ainoastaan tieliikennekelpoisilla ja liikennevakuutetuilla kulkupeleillä. Miitti on päihteetön, ja sen ohjelmaan lukeutuu liikennekasvatuksellisia osuuksia.

Tuunauspajassa ja sen kautta myös Akaan Mopomiitin järjestelyissä mukana oleva Arttu Käpylä lupailee mopomiiteille jatkoa, mikäli elokuussa järjestettävä tapahtuma onnistuu. Kuva: Tiina Kauppinen.

Nuorten toive

Tuunauspajan pari vuotta sitten ideoineen Arttu Käpylän mukaan mopomiitti on nuorten pitkäaikainen toive. Miitin tapahtumasivut ovat keränneet paljon huomiota Facebookissa, mikä Käpylän mielestä osoittaa, että tapahtumaa kohtaan on kiinnostusta.

Mikäli tapahtuma onnistuu, on miittejä tarkoitus järjestää myös jatkossa.

– Ei varmasti jää ainokaiseksi, jos hyvin menee ja porukkaa tulee, Käpylä lupaa.

Kokoontuminen alkaa Toijalan torilta. Kuva: Jarno Keskinen.
Toijalan torilta siirrytään Toijalan Satamaan kello 15. Kuva: Oona Eskeli.