Seppo Zetterberg puhuu Viron historiasta Akaan pääkirjastossa

Filosofian tohtori Seppo Zetterberg puhuu aiheesta Viron kaksi itsenäisyyttä Akaan Seudun Suomi-Viro Seura ry:n kirjallisuusillassa Akaan pääkirjastossa Toijalassa torstaina 5.10. kello 19.15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Zetterberg  on suomalainen historiantutkija, joka on tehnyt runsaasti Baltian ja Suomen autonomian ajan loppuun liittyvää tutkimusta. Hän on toiminut Suomen Akatemian vanhimpana tutkijana vuosina 1988–1994 ja Suomen Viron-instituutin johtajana vuosina 1994–1996. Lisäksi hän oli Kanavan päätoimittaja vuosina 1997–2008. Zetterberg jäi eläkkeelle Jyväskylän yliopiston yleisen historian professorin virasta vuoden 2010 lopussa. Hän on ollut vuodesta 2006 Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen.

Zetterbergiltä ilmestyi tänä vuonna Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustantamana Uusi Viron historia.