Kumpulassa vietetään nostalgista 1960-luvun urheiluiltapäivää

Virin urheiluveteraanit tapasivat viime syksynä Virin majalla. Samat miehet ja muita Virin urheilijoita eri vuosikymmeniltä kokoontuu 22.4. Kumpulassa järjestettävään yleisötilaisuuteen.

Kumpulan leirikeskukseen Viialaan kokoontuu 1960-luvun yleisurheilun valioita Viialan Virin ja seurakunnan järjestämään urheiluiltapäivään lauantaina 22.4. Tilaisuudessa katsotaan vuosien 1962–64 yleisurheilukilpailujen videoita Viialan urheilukentältä ja kuullaan urheilijoiden kommentteja sen ajan mittelöistä.

Siihen aikaan yleisurheilukilpailut kokosivat Viialan kentälle yli nelituhatpäisen yleisön. Kassamagneettina toimi seiväshyppääjä Pentti Nikula, joka ensimmäisenä maailmassa rikkoi 5 metrin rajan. Myös Eeles Landströmin vaikutus oli merkittävä, kun Viialan kentällä pidettiin tasokkaita kisoja, joissa Viialan omat hyppääjät Timo Koskela ja Risto Ankio yrittivät päästä samaan.

Videoilla nähdään myös Pentti Eskolan huikea pituushypyn kahdeksan metrin leiskautus, jonka tulokseksi tarkistusmittauksessa saatiin 799.

Yleisötilaisuus Kumpulassa alkaa kello 13 Virin järjestämällä keittoruokailulla ja jatkuu videoiden katselulla. Urheilijavieraiden ohella myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja kertoa muistoistaan. Paikalla on myös kaksi musikaalista seiväshyppääjää, Jouko MäkiLohiluoma ja kappalainen Tero Kuparinen, joiden lauluja kuullaan keskustelujen lomassa. Tilaisuuteen on kutsuttu seiväsmiesten lisäksi myös lisäksi Virin menestyneitä urheilijoita eri vuosikymmeniltä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?