Oopperalaulajat Heli Närhi ja Kari-Kyösti Silvennoinen konsertoivat Viialassa

Kari-Kyösti Silvennoinen.
Kari-Kyösti Silvennoinen.
Heli Närhi.
Heli Närhi.

Oopperalaulajat Heli Närhi ja KariKyösti Silvennoinen  esiintyvät sunnuntaina 6. marraskuuta  kello 18 Viialan kirkossa. Heitä säestää uruilla kanttori Heikki AliLöytty.

Nykyisin freelancerina toimiva Heli Närhi on tehnyt pitkän uran Suomen Kansallisoopperassa sopraanolaulajana. Hän on laulanut solistina lukuisissa Suomen Kansallisoopperan produktioissa sekä vieraillut solistina muun muassa Edinburgin festivaaleilla, Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa sekä Tampereen ja Kotkan oopperaproduktioissa. Oopperan lisäksi hän on laulanut oratoriotehtävissä sekä pitänyt lied- ja kirkkokonsertteja. Kaudella 2012–2013 hän esiintyi Märtan roolissa Kristina från Duvemåla  -musikaalissa Ruotsalaisessa teatterissa.

Heli Närhen puoliso, Kylmäkoskelta lähtöisin oleva oopperalaulaja Kari-Kyösti Silvennoinen on toiminut ammattimaisena laulajana 1980-luvun alkuvuosista lähtien, mistä valtaosan Suomen Kansallisoopperan palveluksessa. Hän on myös vieraillut muissa teattereissa muun muassa musikaali- ja operettirooleissa. Tällä hetkellä Silvennoinen toimii freelance-laulajana monipuolisella ohjelmistolla.

Viialan kirkossa pidettävän konsertin ohjelma koostuu tutuista hengellisistä lauluista. Muun muassa Schubertin Ave Maria, Händelin aaria Hän hoivan hellän antaa ja duettona kuultava Webben Agnus Dei kuuluvat ohjelmaan. Konserttiin on vapaa pääsy.