Katrilli esiintyy Kylmäkosken kirkossa

Katrillissa laulavat Merja Ketola (vas.), Varpu Hyytiäinen, Pirjo Nenonen, Hanna Honkamäki ja Merja Keski-Petäjä. Konsertissa säestävät Jenny Mustikka, Hanna Keski-Petäjä ja Juha Salmesvuori.
Katrillissa laulavat Merja Ketola (vas.), Pirjo Nenonen, Hanna Honkamäki, Varpu Hyytiäinen ja Merja Keski-Petäjä. Katrillia säestävät Jenny Mustikka, Hanna Keski-Petäjä ja Juha Salmesvuori.

Pitkään tauolla ollut akaalainen lauluyhtye Katrilli esiintyy Kylmäkosken kirkossa keskiviikkona 2. marraskuuta kello 19 alkavassa konsertissa. Illan aikana kuullaan muassa kappaleet Alla tähtien, Metsän yllä on kuu, Olkoon ylläsi kirkas taivas ja Vuorilla kulkevat suuret tuulet sekä Iltalaulu. Ohjelmistoon kuuluu useita Petri Laaksosen lauluja.

Katrilli perustettiin 1990-luvun puolivälissä Katri Paavilaisen, Varpu Hyytiäisen, Merja KeskiPetäjän ja Merja Ketolan voimin. Paavilaisen jäätyä pois kokoonpanosta, sitä täydensivät Pirjo Nenonen ja Hanna Honkamäki. Katrillin jäsenet ovat tuttuja myös sekakuoro Sommelosta.

– Katrilli sai alkunsa jollain Sommelon laululeirillä, kun mietimme esittäisimmekö jotain yhdessä. Siitä lähti kipinä, että voisimme laulaa samalla porukalla enempikin, Varpu Hyytiäinen kertoo.

Katrilli esiintyi lokakuun alussa Akaan kirkossa Yhteisvastuu-keräyksen hyväksi. Sitä edelsi 6–7 vuoden keikkatauko, jonka aikana kokoonpano on esiintynyt lähinnä perhejuhlissa. Varpu Hyytiäisen mukaan varsinaisesta  comebackista ei ole kuitenkaan nyt kyse.

– Jonkun syntymäpäivillä keksimme, että laulaisimme vielä kerran jossain hyväntekeväisyystapahtumassa. Konsertti Akaan kirkossa poiki vielä toisen esiintymisen Kylmäkosken kirkossa, Varpu Hyytiäinen toteaa.

Katrillia säestävät Juha Salmesvuori, piano, Jenny Mustikka, sello, ja Hanna KeskiPetäjä, viulu.