Sommelo-kuoro elvyttää vanhaa iltamaperinnettä

Sommelo-kuoro järjestää iltamat Viialan Seurahuoneella lauantaina 12. maaliskuuta.
Sommelo-kuoro järjestää iltamat Viialan Seurahuoneella lauantaina 12. maaliskuuta. Kuva: Ria Siik.

Toijalan Nuorisoseuran sekakuoro Sommelo juhlii perustamisensa 40-vuotiskautta muun muassa elvyttämällä iltamaperinnettä. Sommelo järjestää yhdessä Viialan Seurahuoneen kanssa Vuoden Iloisimmat Iltamat lauantaina 12.3. kello 18.30. Toijalasta järjestetään bussikuljetus Viialan Seurahuoneelle.

Sommelo-kuoro on tunnettu monipuolisesta ohjelmistostaan ja rohkeudestaan heittäytyä haastaviin projekteihin kuten Viulunsoittaja katolla -musikaalin yhteistyö Toijalan näyttämön kanssa sekä Aikamatka Akaasta -esitys.

Juhlavuoden kunniaksi sommelolaiset päättivät perinteisten konserttien lisäksi viihdyttää akaalaisia myös iltamien merkeissä. Vuoden Iloisimmissa Iltamissa on luvassa vanhoja iltamaperinteitä kunnioittaen muun muassa musiikkipitoista huumoria, kansainvälisiä vieraita, paikallisuutisia, arpajaiset sekä illan päätteeksi live-orkesterin tahdittamat tanssit. Vinkkinä ensi kesän hääpareille ja muillekin epävarmoille tanssijoille kerrottakoon, että tarjolla on myös mahdollisuus tanssinopetukseen.

Sommelolaiset pistävät itsensä likoon muun muassa orkesterin soittajina, laulusolisteina ja sketsihahmoina ja toivovat, että Vuoden Iloisten Iltamien myötä kuoro pelastuisi uhkaavalta neljänkympin kriisiltä. Toiveena on tietysti myös, että yleisö viihtyisi Sommelon tarjoaman kulttuuripläjäyksen parissa.