Tiistaiseurassa pohditaan turhaa ja tarpeellista

Tiistaiseurassa keskustellaan tiistaina 16.2. turhasta ja tarpeellisesta. Tiistaiseura kokoontuu Seniorituvalla kello 15.

Suomessa valitaan vuosittain Vuoden Turhake. Tarpeellista on lopultakin vähän: työ ja sen palkka, vähimmillään kaiketi ravinto, vaatetus ja asunto. Ja henkiselle puolelle siirryttäessä valikoima karsiutuu siitäkin ja toiseen suuntaan.

Kirjailija Sakari Räsänen on kirjassaan Tunneviestejä todennut: ”Laskeskelen elämäni hintaa. Turha on ollut kalleinta.” Vanhastaan on todettu niinkin, että kaikki se on halpaa, mikä on rahalla ostettavissa.

Mutta jotakin tarvitaan. Erämiehen välttämättömimmäksi välineeksi on mainittu puukko. Tiistaiseurassa pohditaan, mitkä asiat ovat omassa arjessamme luovuttamattomimpia, jos jätetään luvusta vaihdon väline, raha.