Veikko Ahvenaisen harmonikka soi Akaassa

 Veikko Ahvenainen konsertoi vaimonsa Carina Nordlundin Toijalan yhteiskoululla.

Veikko Ahvenainen konsertoi vaimonsa Carina Nordlundin Toijalan yhteiskoululla.

Harmonikkamusiikin taiturit Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund konsertoivat Toijalan yhteiskoulun salissa keskiviikkona 14.10. kello 19. Mukana konsertissa esiintyvät hanuristi Saija Saarinen sekä Tammer Hanurit solistinaan Tuula Mäkinen.

Ohjelmassa on Toivo Kärjen suosittuja tangoja, valsseja ja fokseja. Kärjen syntymästään tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Lisäksi kuullaan Dallapé-ajan hittejä ja harmonikan parhaita säveliä.

Konsertissa esitellään Ahvenaisen uusin Täysikuu-albumi, joka sisältää Toivo Kärjen 18 ikivihreää teosta.  Ahvenainen on 1014 levytetyllä kappaleella Suomen eniten levyttänein artisti kautta aikojen. Ahvenainen levytti ensimmäisen kerran vuonna 1955.

86-vuotias Ahvenainen on pitkän uransa aikana soittanut noin 5000 soolokonserttia eri puolilla maailmaa. Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle Pro Finlandia -mitalin vuonna.

Ahvenainen on kiitollinen siitä, että hän on iästään huolimatta pysynyt soittokunnossa sekä fyysisesti että henkisesti. Tähän mennessä hän on juossut 31 täyspitkää maratonia.

– Kehittämäni sormitekniikan ansiosta käteni ei ole vahingoittunut soittamisesta, Veikko Ahvenainen kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?