Toijalan laulut ja runot aiheena Tiistaiseurassa

Vanhin runo Toijalasta taitaa olla arkkiveisu Toijalan palosta. Akaan kaupungin nettisivuilla on luettavissa noin puolet alkuperäisistä 25 säkeistöstä. Mahtaisiko jollakulla olla esitettävänä koko runo? Monet ovat sepittäneet runoja kotiseudustaan, osa runoista on saanut myös sävelmän. Vieläkö muistetaan runoilija EWAa tai hänen veljeään Antti Aholaa? Miten monia Toijala-aiheisia runoja onkaan taltioituina erilaisiin kotiarkistoihin painetuista kirjoista puhumattakaan?

Tiistaiseurassa tiistaina 12.5. kello 15 aiheena ovat näytteet Toijalaa käsittelevistä runoista ja lauluista. Mukaan voi ottaa omat tallenteet. Tiistaiseura kokoontuu Seniorituvalla Toijalan torin laidalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?