Sydänviikkoa vietetään myös Akaassa

Kuluvalla viikolla vietetään Sydänviikkoa. Toijalan Seudun Sydänyhdistys järjestää Sydänviikolla yhdessä apteekkien kanssa kokonaiskolesterolin mittauksia keskiviikkona 15.4. Akaan apteekissa Toijalassa ja perjantaina 17.4. Viialan apteekissa. Samalla jaetaan tietoutta myös verenpaineen ja vyötärönympäryksen mittaamisesta.

Sydänliitto on tehnyt aktiivisesti työtä sydänterveyden puolesta jo 60 vuotta. Sinä aikana sydäntautikuolleisuus on pudonnut puoleen ja miehillä peräti 80 prosenttia. Aiemmin Suomella oli sydän- ja verisuonitautien kuolleisuudessa maailman ennätys. Suomen Sydänliitto on maailman toinen ja Euroopan ensimmäinen sydänjärjestö.

Sydänliitto käynnistää Sydänviikolla Terveyden 3-ottelun, joka kannustaa ihmisiä selvittämään terveysarvonsa kisailun kautta. Kisan päälajeja ovat verenpaineen, kolesterolin ja vyötärönympäryksen mittaaminen.