Majataloillassa ollaan häjyjen jäljillä

Rannanjärvi bluesband.

Rannanjärvi bluesband.

Toisena pääsiäispäivänä maanantaina 21.4. vietetään Viialan kirkolla entisten nuorten Majataloiltaa. Illan aiheen on ihmisiä Emmauksen tiellä. Raamatussa kerrotaan, kuinka Jeesus heti pääsiäisen jälkeen ilmestyi ihmisille Emmauksen tiellä. Nämä eivät tunteneet Jeesusta, mutta Jeesus tunsi heidät. Majataloillan tunnelmassa voi yleisö samaistua näihin ihmisiin. 

Illan musiikkivieras omistaa mielenkiintoiset juuret, joista kirkkohistoria on kaukana. Rannanjärvi bluesband tulee paikalle Pohjanmaan sydämestä Yli-Härmästä. Yhtyeen keulakuva ja mies yhtyeen laulujen takana on Jari Rannanjärvi.

Rannanjärvi on sukunimi, joka tunnetaan Pohjanmaalla, hän onkin suoraan alenevassa polvessa jälkeläinen juuri sille Rannanjärvelle, joka teki kolttosiaan Isontalon Antin kanssa. Kansanlaulu kertoo, kuinka miehet suunnittelivat ”Tapa sinä Kauhavan ruma vallesmanni, niin minä nain sen komian lesken”.

Jari Rannanjärven bluesissa soi toisenlainen viesti. Rannanjärvi toimi pitkään Vihdin seurakunnan nuorisotyönohjaajana, kunnes musiikki vei miehen mukanaan. Opintojen jälkeen Rannanjärvi on toiminut musiikinopettajana Etelä-Pohjanmaalla ja samalla pyörittänyt omaa bändiään. Bändissä soi blues sekä usko elävään Jumalaan, jonka varassa elämässä on toivo ja tarkoitus. Majataloillassa yhtye on luvannut soittaa puoliakustisia versioita kappaleistaan, jotta varttuneemmankin väen korvat kestävät yhtyeen mukana.

Illan puhujavieras saapuu Kauniaisista Suomen Raamattuopistolta. Nuorisosihteeri Tiina Karlsson toimii Suomen Raamattuopiston nuorisotiimin vastaavana nuorisotyöntekijänä. Karlsson on myös viittä vaille teologian maisteri. Hänet tunnetaan myös sielunhoitotyöstään nuorten parissa. Majataloillassa on mukana myös seurakuntalaisen puheenvuoro. Yhteislauluja säestää Majatalon houseband.

Majataloilta kutsuu kaikenikäisiä ja kaikenlaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä sanan, musiikin, yhteyden ja tarjoilun merkeissä. Lapsille on luvassa pyhäkoulu ja yli 10-vuotiaille oma Backstage-klubi.

 

Majataloillan puhujavieras Tiina Karlsson työskentelee Suomen Raamattuopistossa

Majataloillan puhujavieras Tiina Karlsson työskentelee Suomen Raamattuopistossa

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?