Sydänviikon tietoa tarjolla myös Akaassa

Vuotuista Sydänviikkoa vietetään huhtikuun toisella viikolla. Jo perinteeksi muodostunut eriaiheisten luentojen pitäminen jatkuu tälläkin kertaa. Akaassa on tarjolla harvinaista herkkua, sillä luennoitsijaksi saapuu paljon pidetty ja kysytty, Sydänliiton ylilääkäri, dosentti ja kardiologian erikoislääkäri Mikko Syvänne. Hänen aiheensa on Eteisvärinä – tunne pulssisi.

Eteisvärinä nostaa aivoinfarktiriskin moninkertaiseksi. Onnellista asiassa on se, että oman pulssin tuntien ja sitä tunnustellen voi jopa itse tunnistaa eteisvärinän oireet ja hakeutua ajoissa lääkäriin ja oikeanlaiseen hoitoon.

Luennon lopuksi Hämeenmaan Sydänpiirin terveyspäällikkö Jaana Niemelä opastaa, miten oman pulssin oppii tuntemaan.

Toijalan Yhteiskoululla keskiviikkona 9.4 kello 18 järjestettävän luennon alussa voi nauttia kupposen kahvia ja kokeilla arpaonneaan. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Vapaaehtoisen kahvirahan myötä voi tukea paikallista sydäntyötä. Toijalan Seudun Sydänyhdistyksen väki odottaa tilaisuuteen runsaasti kuulijoita.