Viialan Majataloillassa ollaan Jeesuksen seurassa

Matti ja Tuomo Vanhanen esiintyvät Viialan Majataloillassa.
Matti ja Tuomo Vanhanen esiintyvät Viialan Majataloillassa.

Tämän vuoden ensimmäistä Majataloiltaa vietetään Viialan kirkolla sunnuntaina 19.1. kello 17 teemalla ”Jeesuksen seurassa”. Illan tunnelmassa on useampikin nostalgiaripaus ajalta, jolloin kristillinen kitaramusiikki syntyi ja alkoi vallata tilaa myös maamme kirkoissa ja seurakuntataloilla. Tilaisuudessa kuullaan myös viestejä Afrikasta, maailman nuorimman valtion Etelä-Sudanin seurakuntaelämästä.

Illan musiikkivieraina ovat Tuomo ja Matti Vanhanen. Vanhasen veljekset olivat yli 40 vuotta sitten perustamassa Suomen ensimmäistä nuorten hengellisen musiikin yhtyettä. Yhtyeen nimeksi tuli Pro Fide, uskon puolesta.  Yhtyeestä tuli nopeasti varsin suosittu nuorten keskuudessa ja siitä kasvoi hengellisen nuorisomusiikin instituutio. Yhtyeen jäsenet ovat vaihtuneet useita kertoja, mutta yhtye jatkaa soittamista edelleen. Yhtyeen perustajajäsenet, Tuomo ja Matti Vanhanen jäivät aikoinaan yhtyeestä pois. Nykyisin he esittävät vanhaa Pro Fide -yhtyeen tuotantoa sekä uusia Matin tekemiä lauluja. Opiskeluaikoinaan Viialan seurakunnassa työskennellyt, Kangasalla asuva Tuomo Vanhanen on monille varttuneemmille viialalaisille hyvinkin tuttu mies. Kitaraa soittavilla ja laulavilla veljeksillä on Viialan kirkossa mukana basistina heidän vanha ystävänsä, Majatalon puhujavieras Antti Saarenketo.

Saarenketo on tehnyt mittavan uran lähetystyöntekijänä Afrikassa. Ensin hän työskenteli pitkään Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähettinä Keniassa ja viime vuosina hän on toiminut Etelä-Sudanissa seurakuntatyössä. Etelä-Sudan itsenäistyi vuosikymmeniä kestäneiden levottomuuksien jälkeen muutama vuosi sitten. Menneenä syksynä maan tilanne kiristyi nopeasti ja joulun aikoihin maa uhkasi ajautua uuteen sisällissotaan. Tilanne on hyvin räjähdysaltis. Kaikesta huolimatta luterilainen kirkko kasvaa maassa todella kovalla vauhdilla. Antti Saarenketo vie kuulijat levottomaan Etelä-Sudaniin, jossa nuoreen kirkkoon kuuluu useita entisiä lapsisotilaita ja seksiorjia, jotka ovat löytäneet elämän sisällön Jeesuksen seurassa.

Majataloillan yhteislauluja säestää tuttuun tapaan Majatalon oma houseband. Lapsille on pyhäkoulu ja varhaisnuorille oma Backstage-clubi. Tarjolla on myös kahvia ja suolapalaa. Entisten nuorten Majatalo kutsuu kaikenikäisiä ihmisiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Juha Heinonen