Kouluruoka parantui huomattavasti

Suomessa nuorille tarjotaan maksuton lämmin ruoka koulussa. Monet nuoret eivät kuitenkaan osaa tätä arvostaa. Ruokaan liittyviä valituksia tulee suunnasta jos toisesta.

On ymmärrettävää, että joka päivä ei voi olla ruokaa, joka miellyttäisi jokaista oppilasta.

Ruokavalinnat eivät kuitenkaan ole keittäjien päätettävissä, vaan ruoka- ja siivoushuoltopäällikkö Eira Koskisen. Hän antaa tarkat ohjeet keittäjille, joiden mukaan he valmistavat ruuan. Vaikka nuoret saattavat olla tietoisia tästä faktasta, vedotaan silti keittäjien ammattitaidottomuuteen. Jos ruoka ei miellytä, useammin valitetaan keittäjistä kuin heistä, jotka asioista oikeasti ovat vastuussa.

Pirkanmaalla raaka-ainekulut heittelevät keskimäärin 0,70 ja 1,25 euron välillä per annos. Akaassa yksi annos väännetään 69 sentillä, joka on niin vähän, että keittäjät ansaitsevat ison plussan, kun saavat siitä aikaan joka päivä niin monipuolisen ruuan.

Akaan Seudussa 4.12. mainittiin, että 8.–9. luokkalaisista 43 prosenttia ei käytä hyväksi kouluruokailua. Nuorisovaltuusto selvitti asiaa keväällä 2013. Teimme kouluruuasta mielipidekyselyn, josta selvisi nuorten tyytymättömyys kouluruokaan. Pinnalle nousivat esimerkiksi mausteiden puute ja tietyt ruuat. Puhuimme asiasta ruokahuoltopäällikölle ja selvitimme, olisiko asiaan saatavissa ratkaisua sieltä suunnalta.

Syksyllä palatessamme kouluun ruuan taso oli mielestämme parantunut huomattavasti. Olemme saaneet kuulla kehuja myös muilta oppilailta. Muun muassa salaattivalikoima on monipuolistunut, ja se on saatavilla järkevämmin. Myös uusia ruokalajeja on tullut ruokalistoille.

Nuorisovaltuuston mielestä taso kohentui niin paljon, ettemme aja asiaa enää. Jos jollain nuorella on kuitenkin vielä parantamisehdotuksia kouluruuan suhteen, meihin voi ottaa yhteyttä. Pistämme asian varmasti eteenpäin.

Puheenjohtaja Anni Lehtiö ja sihteeri Kia Jouppila

Akaan nuorisovaltuusto

Kommentointi on suljettu.