Ravisteltava ennen käyttöä

Profile Image of Akaan Seutu

Sirkka Koivuniemi
Sirkka Koivuniemi

Kaikkihan me tiedämme, mistä varat kunnan kassaan tulevat. Tottakai! Yritykset & verotus! Tuntuu nyt vähän kuitenkin siltä, että tätä asiaa ei kunnallisessa päätöksenteossa kaikki ymmärrä.

Olen seurannut aitiopaikalta Akaan toimia elinkeinoelämän kannalta. Olen seurannut ja yrittänyt pysyä ajan tasalla niistä asioista, jotka koskettavat kunnan kehitystä elinkeinoelämän saralla, soittelemalla kuntapäättäjille, virkamiehille, istumalla valtuustossa ei-valtuutettuna paikalla, puhumalla puoluejohtajille ja kuuntelemalla myös tarkasti ja monesti ihaillen innovatiivista Tampereen seutukunnan elinkeinoelämää. Kahteen vuoteen yrittäjäjärjestö ei ole saanut kutsua yhteisiin palavereihin. Ainoa asia, jossa kunta ja yrittäjät istuvat samassa pöydässä harvakseltaan, on kunta- ja elinkeinopoliittinen neuvottelukunta. Aika laihaa on meno.

Muita tapaamisia ei sitten ole ollutkaan. Olisi korkea aika tajuta kunnan ja yritysten kohtalonyhteys ja aloittaa todellinen vuoropuhelu. Pitäisi kiinnostaa edes hiukan. Miten käy Vaske-yhteistyön? Asia on ollut auki kuin muumitalon ovet kesästä lähtien. Jatkuuko Sisu-projekti vai kompuroidaanko tässäkin poliittisiin lillukanvarsiin? Onko meillä varaa jarruttaa, kun naapurikunnat ajavat talla pohjassa ohi ja nyppivät mennessään rusinat pullasta? Tehdäänkö yhtään mitään ja jatketaan nurkkapatrioottista Yritys-Konhon mollaamista?

Onko kunnan tarjouskilpailutuksessa parantamisen varaa? Voidaanko jotain tehdä toisin? Halutaanko kuunnella vaihtoehtoja?

Kunnan oman työn hintaa ei haluta tai edes vaadita avattavaksi, mutta vastustetaan palveluiden ostoa yrityksiltä henkeen ja vereen. Palvelusetelikin leijailee tänne vain erään veteraanipoliitikon ruumiin yli hänen omia sanojaan lainaten. Kovasti on yrittäjillä vielä sarkaa kynnettäväksi.

Yrittäjäjärjestö ei halua kuulla enää yhdestäkään pois käännytetystä yrityksestä, joka on jätetty Akaan porteille roikkumaan ja odottelemaan virkamiespäätöksiä. Otetaanko Akaalta pohjakorkki pois ja annetaan hulevesien viedä koko porukka idyllisen Sataman kautta Vanajan ulapalle, se kuuluisa viimeinen sammuttakoon kylältä lähteissään valot. Tätäkö haetaan, nukkumalähiötä? Naapurikunnat tehkööt työpaikkoja, kyllä sieltä meidänkin väelle jotain hommia löytyy -ajatuksella.

Teimme valtuustosopimuksen 5.9. Yrittäjyyden puolesta. Se tarkoittaa yrittäjien huomioon ottamista kunnallisessa päätöksenteossa. Me PK-yrittäjät pidämme kiinni työntekijöistämme, kannamme vastuumme, työllistämme. Yrittäjyys luo elinvoimaa kuntaan.

Kunnan ja yrittäjien yhteistyö on tärkeää, sanoisinko elintärkeää. Niin pitkään kuin kunnalla on verotusoikeus, sillä on intressi tehdä elinkeinopolitiikkaa.

Vielä ei ole myöhäistä tehdä avauksia ja päätöksiä. Avataan keskustelu!

 

Sirkka Koivuniemi

puheenjohtaja

Toijalan Yrittäjät

Kommentointi on suljettu.