Palvelupäivässä viihdytään, tavataan tuttuja ja syödään hyvin

Kylmäkosken seurakuntatalolla vietetään palvelupäivää huomenna torstaina 17.10. kello 12. Pääsääntöisesti palvelupäiviä vietetään joka kuukausi, ja ne on tarkoitettu eläkeikäisille. Toki kuka tahansa muukin on tervetullut mukaan, mutta työssäkäyvillä harvoin on aikaa keskellä arkipäivää.

Kiinnostavia vieraita Kylmäkoskella

Kylmäkoskella palvelupäivä alkaa aina yhteisellä ruokailulla, jonka jälkeen on ohjelmaa. Yleensä vieraaksi on kutsuttu mielenkiintoinen ja ajankohtainen henkilö. Huomenna vieraaksi saapuu liikunnanohjaaja Heli Mattila. Marraskuun palvelupäivän vieraaksi tulee suurlähettiläs Ilari Rantakari, joka tuo terveisiä Kirkkojen maailmanneuvoston yleiskokouksesta Busanista. Tuolloin aiheena on uskontojen välinen vuoropuhelu. Ohjelman päättää papin sana, minkä jälkeen juodaan vielä kahvit.

Ystävien tapaamista

Palvelupäivissä viihdytään ennen kaikkea siksi, että siellä tavataan ystäviä ja tehdään uusiakin tuttavuuksia. Moni myös toteaa palvelupäivissä huoahtaen, että ”tänään ei tarvitse tehdä itse ruokaa”, ruuan kun valmistavat seurakunnan emännät. Ruoka maksaa noin 5–6 euroa sisältäen kahvit.

Toijalassa ja Viialassa olopäivä

Myös Toijalassa ja Viialassa vietetään kerran kuukaudessa olopäivää. Tilaisuus on samantyyppinen kuin Kylmäkoskella, vaikka nimi on toinen. Toijalan olopäivä on seuraavan kerran keskiviikkona 6.11. Akaan seurakuntatalon seurakuntasalissa. Tuolloin vieraaksi saapuu psykologi Kirsi Karppila kertomaan masennuksen selättämisestä.

Viialan olopäivä on seuraavan kerran keskiviikkona 13.11. Viialan kirkon seurakuntasalissa. Silloin vierailijana on Olavi Lahdensivu, joka kertoo Viialan muuttumisesta vuosikymmenten aikana. Ruoka on silloinkin maukasta, diakoniatyöntekijä KerttuKaarina Mäenpää toivottaa kaikki tervetulleeksi ja kanttori Heikki AliLöytyltä eivät laulut lopu.

 

Riina Saastamoinen

Kylmäkosken kappalainen